FTC: prédikációba foglalta Rebrov cseréit a bencés szerzetes

2020.09.22.
Comments off
12 Views

A zöld-fehérben miséző Imre atya a pannonhalmi diákmisén hasonlította a bibliai példabeszédében szereplő szőlőmunkásokat a Ferencváros labdarúgóihoz.

Botka Endre és Lovrencsics Gergő cseréje a Dinamo elleni meccsen (Fotó: Szabó Miklós)

Hirdetés

A közösségi médiában terjed annak a homíliának a szövege, amelyben az évközi liturgiának megfelelően múlt vasárnap zöld-fehérben miséző Gérecz Imre atya a pannonhalmi diákmisén hasonlította a Jézus példabeszédében szereplő szőlőmunkásokat a Ferencvárosnak a Dinamo Zagreb elleni győztes játékosaihoz, köztük a kispadról beálló Botka Endréhez és Abraham Frimponghoz.

Imre atya (Fotó: Pannonhalmi Bencés Gimnázium Facebook)

A szociológus és teológus végzettségű szerzetes a prédikáció elején felelevenítette, hogy a Fradi 1995-ös BL-szereplése milyen sokat jelentett neki gyerekként, majd rátért a napi evangélium és a BL-selejtező között általa felfedezett párhuzamra.

„A szőlősgazda a munkanap különböző óráiban fogad fel munkásokat a szőlőjébe, Rebrov mester pedig edzőként a meccs különböző pillanataiban cseréli be a pálya szélén ücsörgő cserejátékosokat. Van, aki csak egy órát dolgozik a szőlőben, és van, aki csak 20 percet tölt a focipályán. Az elvégzett munkáért viszont mindketten ugyanannyi jutalomban részesülnek, mint akik végigdolgozták a rendelkezésre álló időt: minden szőlőmunkás egy dénárt kap, és minden zöld-fehér játékos győztesként mehet zuhanyozni” – mondta többek között Imre atya, akinek a Ferencváros–Dinamo Zagreb mérkőzés jegyzőkönyvével kiegészített szentbeszédét a Pannonhalmi Bencés Gimnázium Facebook-oldalán lehet elolvasni.

Eredeti cikk

Comments are closed.