A Fradi-szélső megfontolná az olasz ajánlatot: “Ki ne akarna a Serie A-ban játszani?”

2020.09.22.
Comments off
15 Views

A Football 1/2/3 TV újságírója, Igor Burbasz készített videóinterjút a Ferencváros ukrán szélsőjével, Olekszandr Zubkovval, aki sérülés miatt a most futó szezonban csupán 1 bajnoki és 1 Magyar Kupa-találkozón lépett pályára, utóbbin gólt is lőtt. Az interjúban a 24 éves játékost természetesen elsősorban a Bajnokok Ligája-menetelésről kérdezték.

– Jelenleg éppen megéljük az álmainkat. A csapatban nagyon jó és harcias hangulat uralkodik, mindenki átérzi, hogy ez egy esély a történelmi tettre, amitől már csak egy lépés választ el minket – kezdte az interjút Zubkov. – A sors úgy hozta, hogy egymás után a második évben is a Dinamo Zagreb ellen kerültünk össze a harmadik körben, és ezúttal visszaadtuk a kölcsönt. A mérkőzés előtt Rebrovval és a szakmai stábbal rengeteget videóztunk, és már akkor olyan érzésem volt, hogy nyerünk és továbbjutunk, mert csak egy meccsen dől el a párharc, amit otthon játszunk, és alaposan feltérképeztük a Dinamo erősségeit és gyengeségeit.

Az ukrán válogatott szélső emlékeztetett, a Celtic ellen csak négy lövésük volt, de működött az a játék, hogy védekezésből kontratámadásokat vezettek.

– Papíron a Celtic még komolyabb ellenfél volt a Dinamónál, előtte pedig a Djurgardennel játszottunk, amely ellen kötelező volt a győzelem – folytatta a Sahtar korábbi játékosa. – Ott végig kontrolláltuk a meccset, megérdemelten jutottunk tovább. Nagyon komoly játékerőt képviselő csapatunk van, minden poszton komoly harc folyik a csapatba kerülésért, senki sem fog lemondani a helyéről, ha bekerül a kezdőbe, ez pedig kellemes gondokat okoz a szakmai stábnak. Eltökélt vagyok, hogy újra kiharcoljam a helyemet a kezdőcsapatban, már nincsenek problémáim. A következő ellenfél a Molde, amely csakúgy, mint mi, be akar jutni a BL-csoportkörbe, ezért egyáltalán nem lesz könnyű, de a szakmai stábbal ismét ki fogjuk elemezni az ellenfelünk erősségeit és gyengeségeit. Mindenki átéli ezt az álmot és hisz abban, hogy továbbjuthatunk. Mindenki nagyon boldog, ezt látom az utcán sétáló embereken is, akiknél Szergej Rebrov a “nr.1”. Nem értek magyarul, de azt látom, hogy mindenki támogatja őt a munkájában, sok szurkolónk egyszerűen csak Mesternek hívja.

Mint ismert, a tavaszi szezon során egy olasz élvonalbeli klubbal is összeboronálták az ukrán játékost, aki reagált ezekre a hírekre.

– A Serie A-ba történő igazolással kapcsolatban semmilyen konkrétum nem volt, csak pletykaszinten merült ez fel. De ki ne akarna Olaszországban játszani? Mégis csak egy topbajnokságról beszélünk. Ha érkezne egy konkrét ajánlat, akkor természetesen megfontolnám. De most nem voltak konkrétumok, így végül minden lenyugodott körülöttem. A topbajnokságok közül Olaszország áll legközelebb hozzám – zárta Zubkov.

Eredeti cikk

Comments are closed.