Rebrov a Fradi szörnyetegéről is beszélt: “Nem tetszett a sok diósgyőri kontra” – így látták az edzők

2020.06.08.
Comments off
36 Views

ZTE – Puskás Akadémia 2-0 (Bobál G. 48., Bobál D. 86.)

Beszámoló és videó itt! 

A meccs minden fontos mozzanata percről percre itt!

Márton Gábor (ZTE):Nagyon nehéz találkozó volt, nem véletlenül áll a Puskás Akadémia az élmezőnyben, jó játékosai vannak. Voltak itt is, ott is ziccerek, nekünk talán több, így nem érdemtelen a győzelmünk, de meg kellett harcolnunk érte. Nyilván jót tett az önbizalmunknak a siker, amelyre szükség is volt, mert láthatjuk, milyen szorosan alakul a küzdelem az alsóházban. Így továbbra is a saját kezünkben van a sorsunk, eljutottunk idáig onnan, amikor 5-6 pontos hátrányban voltunk az érkezésemkor.

Nagyon-nagyon jó a zalaegerszegi közönség, úgy érzem magam, mintha más országba kerültem volna, nem is gondoltam volna, le a kalappal előttük.

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia):Először is gratulálok a Zalagerszegnek. Úgy éreztem, hogy ha az első félidőben be tudtunk volna találni, hozhattuk volna az eredményt, sajnos végül nem így történt. A második félidőben hibát követtünk el hátul és előnybe hoztuk az ellenfelet. Túl sok labdát veszítettünk el a középpályán, ezt ki is használta a ZTE.

Agresszívabb befejezéseket vártam a játékosoktól, több helyzetet kellett volna kialakítanunk, de ez a pontatlan középpályánk miatt is alakult így, ez volt ma a gyenge pontunk.


Ferencváros – Diósgyőr 3-0 (Boli 54., Zubkov 55., Botka 83.)

Beszámoló és videók itt! 

A meccs minden fontos mozzanata percről percre itt!

Szergej Rebrov (FTC):Nehéz mérkőzés volt, a Diósgyőr megmutatta, hogy megérdemelten áll a negyedik helyen, pont ezt is vártam tőlük.

Számítottunk rá, hogy zártan védekeznek majd és a kontrákra építenek, de nem tetszett, hogy ennyi ellentámadást tudtak vezetni az első félidőben. Ezen változtatni is akartam, de csak a félidőben volt rá lehetőségem, meg is beszéltem ezt a játékosokkal.

Jó, hogy sikerült végül betalálnunk kétszer is a második félidő elején, hiszen az első játékrészben is rengeteg helyzetet kialakítottunk előtte. Nagyon fontos három pontot szereztünk. Botka is rászolgált a góljára, jól játszott, egyébként is örülök, hogy hátul végül lehoztuk nullára a meccset. Elől pedig akár még többször is betalálhattunk volna. Ez a győzelem megfelelő önbizalmat adhat a folytatáshoz. Az tetszett, hogy ilyen sok helyzetet ki tudtunk alakítani, arról persze lehet beszélni, miért csak ennyi lehetőséget értékesítettünk.

Örülök Somália egyre javuló játékának, ma egy igazi “szörnyeteg” volt a középpályán.

Mostantól 100 százalékban a Paks elleni mérkőzésre készülünk.

Feczkó Tamás (DVTK):Arra készültünk, hogy meglepjük az FTC-t, de rúgott gól nélkül nem lehet nyerni. 

Kevés csapat alakít ki ennyi helyzetet az Üllői úton, de egyet sem tudtunk értékesíteni.

Jól kezdtük a mérkőzést, mert a 3. percben ajtó-ablak ziccert alakítottunk ki, majd Dibusz Dénesnek kellett bravúrt bemutatnia. Ugyanakkor a 20. percig az ellenfelünk is több ziccert alakított ki, mert a szélsőink nem jó passzsávokat zártak. Miután az ivószünetben rendeztük a sorainkat, hiába játszott továbbra is mezőnyfölényben a hazai csapat, újabb ziccereket nem tudtak kialakítani. A második félidőre is jól jöttünk ki, azonban pont akkor kaptuk a gólt, amikor legkevésbé volt benne a játékban. Egy eltört lövés után szereztek vezetést, majd egy perc múlva Zubkov óriási bombájával eldöntötte a mérkőzést. Ezt követően becsületből mentünk tovább, előre cseréltünk, de nagyon kevés labdát szereztünk az ellenfél térfelén. Kijöttünk teljesen, de egy kapura lövésen és egy szögleten kívül nem volt veszély a játékunkban. (dvtk.eu)

Az NB I állása:

Eredeti cikk

Comments are closed.