FTC: ünnepséggel emlékezik a klub a 25 évvel ezelőtti BL-szereplésre

2020.06.08.
Comments off
28 Views

A labdarúgó Bajnokok Ligája-szereplés 25. évfordulója alkalmából szeptember 13-án egész napos ingyenes rendezvényt tart a Ferencváros a Groupama Arénában, ahol a BL-hősökkel is lehet találkozni.    

A Bajnokok Ligája-szereplés 25. évfordulója alkalmából ingyenes rendezvényt tart a Ferencváros a Groupama Arénában, ahol a BL-hősökkel is lehet találkozni (Fotó: Nemzeti Sport, illusztráció)

Hirdetés

A klub hétfői közleményében emlékeztet arra, hogy az 1994–1995-ös szezonban megszerzett 25. bajnoki címet követően egy párharcot kellett megvívni a csoportkörbe jutásért, amit az Anderlecht elleni idegenbeli 1–0-s győzelem után az Üllői úton elért 1–1-es döntetlennel, első magyar csapatként a Fradinak sikerült is elérnie. Ráadásul akkor ez azt jelentette, hogy Európa legjobb 16 csapata közé kerültek a zöld-fehérek.

„A magyar labdarúgás rendszerváltás utáni történelmének legnagyobb sikere ez a csoportkör, amelyben a Grasshoppers és a Real Madrid mellett a címvédő Ajax volt az ellenfél. A csoportmérkőzések már jutalomjátékok voltak. Sztárok sora érkezett az Üllői útra, az idegenbeli mérkőzéseken pedig felejthetetlen találkozókat játszhatott a Fradi. A nyitányon a Grasshoppers elleni feledhetetlen idegenbeli győzelmet követően egészen az utolsó csoportmérkőzésig még a továbbjutásra is volt esély, ezekkel a mérkőzésekkel a játékosok minden Fradi-drukkernek csodálatos perceket és emlékeket szereztek” – írja az FTC.

A szeptember 13-ra tervezett ünnep – a Teqball támogatásával létrejövő BLFRADI25 – egész napos és ingyenes lesz. Az eseményre meghívást kaptak a főszereplők, vagyis a játékosok és a stábtagok is. Lisztes Krisztián, Vincze Ottó és társaik 25 éve éppen ezen a napon arattak 3–0-s győzelmet Zürichben a csoportkör nyitányán.

Az esemény időpontja változhat a bajnokaspiráns Ferencváros európai kupaszereplésének függvényében. A Fradi Múzeum exkluzív, csak erre az alkalomra összeállított BLFRADI25-kiállítással készül, a szurkolóknak pedig lehetőségük lesz találkozni a főszereplőkkel. Lesz közös Teqball-kupa, dedikálás, nosztalgia vetítés, átélhető lesz minden, ami 25 éve történt – áll az FTC közleményében.    

Eredeti cikk

Comments are closed.