BL: nyolcas „döntőt” rendezhetnek Lisszabonban – sajtóhír

2020.06.08.
Comments off
30 Views

A Bild információja szerint a portugál főváros ad otthont a Bajnokok Ligája idei döntőjének, illetve ott rendezik az elődöntő és a negyeddöntő mérkőzéseit is.

A negyeddöntőktől a lisszaboni Luz Stadionban fejeződhet be a Bajnokok Ligája 2019–2020-as kiírása (Fotó: AFP)

Hirdetés

A német Bild információja szerint az idén Lisszabon ad otthont a Bajnokok Ligája döntőjének, sőt, a negyed-, illetve az elődöntő összecsapásainak is.

Bár eredetileg Isztambulban lett volna a finálé, egybehangzó sajtóértesülések szerint a törökök gazdasági nehézségek miatt visszalépnek a rendezéstől. A portugál főváros mellett Frankfurt és Moszkva jelentkezett beugrónak, de előbbi esetében hátrány, hogy több német klub (Bayern München,  Leipzig) versenyben van, utóbbit pedig a sok oroszországi koronavírus- fertőzött miatt utasították vissza. 

A hivatalos döntés és bejelentés június 17-én várható, de szinte biztos, hogy augusztusban előbb a még le nem játszott nyolcaddöntős párharcok visszavágóit bonyolítják le, a többit viszont már minitorna jelleggel semleges helyszínen – bizonyára  Lisszabonban.

A Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is soraiban tudó Leipzig, valamint a PSG, az Atlético Madrid és az Atalanta már bejutott a negyeddöntőbe, a meglévő négy helyért a Juventus a  Lyonnal (az első meccs 0–1), a Bayern München a Chelsea-vel (3–0), a Manchester City a Real Madriddal (2–1), a Barcelona pedig a Napolival (1–1) csatázik.

Eredeti cikk

Comments are closed.