Szima: Ezért váltott edzőt a Loki – “Morálisan nincsenek problémák a csapatnál”

2020.06.07.
Comments off
35 Views

A csakfoci.hu szombati hírének megfelelően vasárnap délelőtt szerződést bontott a DVSC vezetése Vitelki Zoltán vezetőedzővel, majd a hajdúsági csapatnál korábban két bajnoki címet is szerző Kondás Elemért nevezte ki a kispadra – segítője egy igazi Loki-ikon, Dombi Tibor lett.

Az edzőváltás kapcsán megszólalt Szima Gábor, a DVSC elnöke, aki így indokolta meg azt, miért kellett mennie Vitelkinek.

Egyetlen egy hiányosságot láttunk Vitelki Zoltánnál, mégpedig azt, hogy nem jöttek az eredmények úgy, ahogyan azt szerettük volna. A csapattal morálisan nincsenek problémák, nem gondolom, hogy széthúzás lenne közöttük. Viszont az eredmények nem úgy jöttek, ahogy azt mindenki szerette volna. Az utolsó nyolc mérkőzésből csak egyet tudtunk megnyerni, és pénteken nem tudtuk legyőzni a Kaposvárt sem – mondta a klubelnök a haon.hu-nak. – Egyébként egyetlen mérkőzésre sem mondhatjuk azt, hogy az ellenfél játékban jobb lett volna, mint mi, vagy hogy lefociztak volna bennünket. Akár a Ferencváros ellen lejátszott két találkozót, akár a Budapest Honvéd, vagy a Kaposvár elleni mérkőzést nézzük. Ez utóbbi sem arról szólt, hogy a somogyi csapat jobb lenne, mint mi. Egy ilyen sorozat volt, amikor ez a helyzet előállt, sajnos változtatni kellett.

Hangsúlyozom, nem azért változtattunk, mert Vitelki Zoltán vezetőedző szakmai tudásával vagy a hozzáállásával nem voltunk megelégedve, hiszen ezekkel minden rendben volt. Viszont az eredménynek nem jöttek.

A klubvezető kitért arra is, miért az egyelőre az idény végéig szerződést kapó Kondásra esett a kiesés ellen küzdő debreceniek választása a jelen helyzetben.

Itt nincs idő ismerkedni, hiszen három hét alatt hat meccset kell lejátszani. Kondás Elemér már bizonyított, a Debrecennel nyert kétszer bajnokságot, ráadásul az egyiket veretlenül. Nyert két Magyar Kupát, egy bajnoki bronzérmet is. Egy hajszállal maradtunk le vele az Európai Liga csoportkörbe jutástól, a 96. percben kapott góllal.

A Kondás Elemérrel kötött kontraktus a hátralévő hat mérkőzésre szól, az elvárás pedig felé, valamint a játékosok irányába is az, hogy a DVSC-nek mindenképpen bent kell maradni az NB I-ben. Ez egyébként elvárás a klub összes munkatársa felé is

– tette hozzá.

Videó: “Szégyen gyalázat”; “Vedd le a karszalagot!” – így vonták kérdőre a Loki-drukkerek az edzőt és a játékosokat

Eredeti cikk

Comments are closed.