NB I: A Magyar Kupa-győztes elleni sikerrel mutatkozott be az Újpest új edzője – videó

2020.06.06.
Comments off
23 Views

A Magyar Kupa-győztes Honvédot fogadta a szombati játéknap utolsó találkozóján az Újpest, amely kispadján debütált a héten kinevezett új vezetőedző, Predrag Rogan.

Nem túl színvonalas első félidőt láthatott a közönség, az első 18 percben nem alakult ki helyzet, a mezőnyben harcoltak a csapatok többnyire. Az első lehetőségre a 19. percig kellett várni, ekkor Batik egy labdaszerzést követően előretört, Gazdaggal kényszerítőzött, majd a hátvéd 17 méterről lőtt, de Banai védett, a kipattanóra Szendrei érkezett, de ezt is bravúrral hárította a kapus.

A 30. percben is a Honvéd előtt adódott helyzet, miután Ugrai remek mozdulattal passzolt Gazdaghoz, aki megtolta a labdát, majd 20 méterről a bal alsó mellé lőtt. Az Újpest aztán a semmiből, az első játékrész hosszabbításában megszerezte a vezetést: egy szögletet követően átkerült a jobb oldalra a labda, Simon a 16-os oldaláról visszaemelte középre, ahol Novothny a jobb alsóba fejelt – Levkovits Robi kiütötte a labdát, de már a gólvonal mögül.

Újpest–Honvéd 1–0

Novothny Soma révén az első félidő legvégén szerzett vezetést az Újpest a Honvéd ellen Predrag Rogan debütáló meccsén. 🇭🇺⚽️Élő közvetítés 👉👉👉 https://bit.ly/2XByFZY

Közzétette: M4Sport – 2020. június 6., szombat

A második játékrész elején rögtön egy nagy egyenlítési lehetőség adódott a Honvéd előtt, Ugrai lőhetett nagyszerű helyről, 20 méterről szabadrúgást, de 1,5 méterrel fölé ment a próbálkozása. Tíz perccel később is Banainak volt dolga, ezúttal Mezghrani jobb oldali beadása után eljutott a labda Gazdaghoz, aki eldőlve fejelt 9 méterről, de éppen a kapus kezébe.

A folytatásban sem alakult ki élvezhető játék a pályán, a Honvéd többet birtokolta a labdát és mindent elkövetett az egyenlítésért, ám az Újpest védelme stabilnak bizonyult, valamint a vendégek támadójátékékban sok pontatlanság volt.

A 82. percben ismét nagyszerű helyről végezhetett el szabadrúgást a Honvéd, most Lanzafame 22 méterről, szemben a kapuval lőtt, de a sorfalról lepattant a labda. A ráadásban is a vendégek mentek előre a döntetlenért, Batik a felső lécet is eltalálta, de az Újpest hősiesen védekezve, és egy kis szerencsével megspékelve kiharcolta a győzelmet.

NB I, 30. forduló

Újpest FC–Budapest Honvéd 1-0 (Novothny 46.)

Újpest: Banai – Pauljevic, Ristevski, Heris, Burekovic – Szakály P., Obinna – Simon (Csongvai, 63., Koszta, 93.), Zsótér (Bacsa, 74.), Perosevic (Balázs, 63.) – Novothny.

Honvéd: Lefkovits – Mezghrani, Batik, Lovric, Uzoma (Aliji, 85.) – Hidi (Tóth P., 74.), Gazdag (Cipf, 85.)– Kesztyűs, Szendrei (Nagy G., 85.) – Moutari, Ugrai (Lanzafame, 56.).

Eredeti cikk

Comments are closed.