NB I: A Kisvárda csak kapufáig jutott, a Vidi jobban sáfárkodott helyzeteivel – videók

2020.06.06.
Comments off
29 Views

Arra készült a MOL Fehérvár FC az NB I 27. fordulójában, hogy kijavítsa a múlt heti, paksi botlását – Nikolicsék ezúttal az Újpestet legyőző Kisvárdát látták vendégül.

A találkozót egyértelműen a Kisvárda kezdte jobban, a vendégek bátor támadójátékkal rukkoltak elő, ami 15 perc alatt három lehetőséget is hozott a számukra. Az 5. percben egy bal oldali szabadrúgást követően Ene a hosszúról visszafejelte a labdát a jobb sarokba, ám nem volt szerencséje, a kapufáról kifelé pattant a játékszer, majd négy percre rá Hej jobb oldali beadása után Cukalasz elé pattant a labda, aki 11 méterről lőtt, de szögletre mentettek a védők. A 14. percben Melnyik előtt is nagy lehetőség adódott, ám a hosszún érkező szélső védő rosszul találta el a labdát, ami így oldalra perdült a lábáról.

A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, a Vidi az első lehetőségéből betalált: Houri remekül ugratta ki a jobb oldalról betörő Negót, aki nem hibázott ziccerben és Dombó érintésével a labda a hálóban kötött ki a 16. percben.

A következő lehetőséget is a vendégekhez jegyezhettük fel, a 22. minutumban Ene bal oldali beadása után Cukalasz a röviden megelőzte a védőjét és sarokkal, háttal a kapunak vette célba a rövid felsőt, Kovácsik szögletre ütötte a labdát – remek mozdulat volt a várdaitól. Az első félidő további részében már nem forogtak veszélyben a kapuk és többnyire a kiegyenlített mezőnyjáték volt a jellemző.

A fordulás után jobban kezdett a Kisvárda, két perc sem telt el, amikor Baranyai bal oldalról adott középre, ahol a nagy kavarodásban Stopiráról Viana elé pattant a labda, aki közelről lőhetett, de Kovácsik szépen védetet. Az 51. percben a Vidi is veszélyeztetett: Stopirát ugratták ki a bal oldalon, aki az alapvonal közeléből visszagurított lövésre a második hullámban érkező Pátkainak, a középpályás a bal alsó sarok mellé lőtt ziccerben. Néhány másodperccel később Nyári szerzett labdát erőszakosan, majd Nikolicshoz passzolt, aki a 16-oson belül a mellette érkező Petrjaknak játszotta be a labdát, az ukrán szélső a védő szorításában kapura lőtt, de nem volt elég erő benne, így Dombó védeni tudott.

A hajrában aztán a kisvárdai kapuson múlt, hogy nem duplázta meg előnyét a Vidi, Dombó előbb Nikolics, majd Funsho ziccerét védte bravúrral, ám a 87. percben már ő sem tudott segíteni. Ekkor Funsho a jobb oldalról keresztbe lőtte a labdát, ami megtalálta a hosszún érkező Nikolicsot, a támadó ziccerben nem hibázott és a rövid alsóba passzolt – a lassításokból kiderült, hogy Nikolics lesről szerzett gólt.

A Vidi ha nehezen is, de behúzta a három pontot a sok helyzetet kidolgozó Kisvárda ellen.

Fehérvár–Kisvárda 2–0

Nikolics Nemanja – lesgyanús – gólja végleg eldöntötte a három pont sorsát a Fehérvár–Kisvárda meccsen. 🇭🇺⚽️Részletek: https://bit.ly/2XDMVBt

Közzétette: M4Sport – 2020. június 6., szombat

NB I, 27. forduló

MOL Fehérvár FC–Kisvárda 2-0 (Nego 15., Nikolics 87.)

Vidi: Kovácsik – Rus (Hangya, 72.), Vinícius, Musliu, Stopira – Pátkai, Nyári (Elek, 62.) – Nego (Kovács I., 83.), Houri (Hodzic, 62.), Petrjak (Funsho, 62.) – Nikolics.

Kisvárda: Dombó – Melnyik (Kovácsréti, 59.), Ene, Baranyai, Rubus, Hej – Bumba (Gosztonyi, 59.), Lucas (Sassá, 83.), Karaszjuk, Cukalasz (Jelena, 59.) – Viana (Tischler, 59.).

Eredeti cikk

Comments are closed.