Röplabda: Szegeden lesz szakmai igazgató De Brandt

2020.06.05.
Comments off
30 Views

A szegedi röplabdacsapat szakmai igazgatójaként vállal ismét munkát Magyarországon Jan De Brandt, a magyar női röplabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

Hirdetés

Jan De Brandt Szegeden lesz szakmai igazgató (Fotó: Török Attila)

A 61 éves belga szakember az M4 Sportnak azt mondta, reményei szerint szeptemberben megkezdheti a munkát a Tisza-parti városban.

„Nagyon jó a kapcsolatom a klubbal, ahol szeretném átadni a tudásom az edzőknek, illetve szeretnék a gyerekeknek segíteni abban, hogy megszeressék a sportágat és minél sikeresebbek legyenek majd benne” – jelentette ki a szakvezető.

De Brandt elmondta, az aktív edzősködéssel sem hagy fel, az osztrák női válogatott szövetségi kapitányaként már elkezdték a közös munkát, igaz, egyelőre csak a virtuális térben, ugyanis jelenleg Belgiumban tartózkodik.

„Ha minden jól megy, június 22-én kezdjük a felkészülést, igaz, a legutóbbi hírek szerint az Európa-bajnoki selejtezőket szeptember helyett csak januárban rendezik meg, így nehéz lesz tűzben tartani a játékosokat” – fogalmazott a szakember, aki így a mostani edzőtábort a játékosok megismerésére fogja felhasználni.

A korábbi magyar szövetségi kapitány elmondta, jelenleg egy könyvön dolgozik, amelyben Magyarországnak is szentel egy nagy fejezetet is, hiszen két részletben összesen öt nyarat dolgozott a válogatott mellett.

„Csodálatos utat tettünk meg, szép sikereket és pillanatokat éltünk át, a szívembe zártam az országot” – fogalmazott a belga edző, aki szerint első, 2014-es szerepvállalása óta nagyon sokat fejlődött a csapat és a háttér is.

De Brandt a magyar csapatot 2014 és 2016, illetve 2018 és 2019 között irányította. A válogatottat két Európa-bajnokságra vezette ki, az együttes egyszer arany, egyszer ezüstérmet szerzett az Európa-ligában.

Eredeti cikk

Comments are closed.