Nehéz elképzelni, hogy Vettel jövőre Hamilton csapattársa legyen

2020.06.05.
Comments off
25 Views

A csapatfőnök hiába nem zárta ki a szerződtetésének lehetőségét, James Allison, a Mercedes technikai igazgatója nehezen tudja elképzelni, hogy Sebastian Vettel jövőre hozzájuk igazol.

Miután Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke újabb nyilatkozatot tett arról, hogy nem zárják ki Sebastian Vettel szerződtetését 2021-re, de elsősorban jelenlegi versenyzőikkel, valamint junior pilótáikkal egyeztetnek, James Allison, a csapat technikai igazgatója kijelentette, nagyon nehéz olyan forgatókönyvet elképzelni, amely esetén a négyszeres világbajnok náluk köt ki.

Egyre valószínűtlenebb, hogy Vettel a Mercedeshez megyForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Lars Baron

Miután Vettel a múlt hónapban bejelentette, hogy nem hosszabbít szerződést a Ferrarival, és az idény végén távozik Maranellóból, beindultak a találgatások a jövőjéről. A jelenlegi topcsapatok közül csak a Mercedesnél lehet számára hely, miután a Red Bull kijelentette, hogy ők nem fogják visszavenni egykori versenyzőjüket. Bár a címvédő istálló kategorikusan nem cáfolta annak lehetőségét, hogy a négyszeres világbajnok náluk köt ki jövőre, sőt, Toto Wolff nemrég azt bizonygatta, hogy nem csupán udvariasságból nem teszik ezt meg,

James Allison szavai félreérthetetlen jelzést közvetítenek arról, hogy nagyon kicsi a valószínűsége a Hamilton-Vettel páros létrejöttének.

„Az első és nyilvánvaló dolog, amit el kell mondanunk, hogy jó versenyzőpárosunk van jelenleg, és lehetőségünk van hozzáférni más jó versenyzőkhöz is, ennélfogva nem túl könnyű elképzelni úgy a csillagok állását, hogy a kérdés ne pusztán hipotetikus legyen” – reagált az F1Nation podcastban arra, hogy Vettel lehet-e jövőre a szerződéssel egyelőre nem rendelkező Hamilton csapattársa.

Az együttműködéssel Allison szerint nem lenne problémaForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Amennyiben azonban valamilyen csoda folytán mégis szerződtetnék a négyszeres világbajnokot, az Allison szerint nem vezetne belháborúhoz, mivel mindkét pilóta van annyira érett, hogy ezt elkerülje. Amennyiben ez megtörténne, szerintem mindketten kitalálnák, hogy miként lenne működőképes a kapcsolatuk. Lewis fenomenális versenyző és Sebastian is elért már ezt-azt. Biztos vagyok benne, hogy a professzionalizmus mindkettejükben felülkerekedne. Ugyanakkor nehezen tudom elképzelni, hogy az a sok jó opció, amink van, úgy eltűnjön [hogy leigazoljuk Vettelt].”

Az Aston Martin is kizárta Vettel leigazolását

Józan ész szerint a Mercedes, a Renault, vagy a visszavonulás a három lehetőség Vettel előtt, ugyanakkor olyan találgatások is szárnyra kaptak, hogy a gyári csapatként a Forma-1-be jövőre beszálló Aston Martinnál folytathatja egy hosszabb távú projekt részeként. Ezt már önmagában azért is nehéz elképzelni, mert a jelentős szponzori háttérrel rendelkező Sergio Péreznek több évre szóló szerződése van az idén még Racing Point néven versenyző gárdával, Lance Stroll pedig a tulajdonos Lawrence Stroll fia. Ám ha mindez nem lenne elég, Otmar Szafnauer a következő kijelentést tette a csapat által készített interjúban: „Egyértelműen izgalmas hetek zajlottak a pilótapiacon néhány szalagcímet érdemlő átigazolással. Ami azonban minket illet, a szalagcímet jövőre a gyárkapu fölötti név változása fogja jelenteni az autóinkban helyet foglaló versenyzők helyett.”

Mindez félreérthetetlen üzenet arról, hogy az Aston Martin nem tervezi egy olyan nagy név szerződtetését, mint Vettel.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Eredeti cikk

Comments are closed.