NB I: 9 vereség után szerzett pontot a Kaposvár – videó

2020.06.05.
Comments off
33 Views

Három helyen változtatott kezdőcsapatán a csütörtökön az 58. születésnapját ünneplő Disztl László, a múlt héten a ZTE ellen 6-0-ra alulmaradó somogyiak vezetőedzője. A DVSC-nél Varga és a házigólkirály, Szécsi kimaradt, Garba és Bódi a kezdőben kapott lehetőséget Vitelki Zoltántól.

Farkas Ádám sípszava után a DVSC hamar megszerezte a vezetést – a hatodik percben Szabó Bence talált be Pogacsics kapujába. A gólban nagy szerepe volt Vachtlernek, aki középen nem tudott felszabadítani, így a 22 éves középpályás kilenc méterről a kapu közepébe lőtt. Öt perccel később Trebotic harcolt meg a labdáért Harissal, aki a fájdalomtól a földre rogyott, végül bal vállát fájlalva hagyta el a játékteret, és mentővel szállították kórházba.

A 21. percben Ádám majdnem megtörte a Kaposvár február eleje óta tartó hosszú gólcsendjét, azonban Nagy átemelése után a lassan pattogó labdát Kinyik vágta ki a gólvonalról. A debreceniek az első félidő hajrájában könnyen megduplázhatták volna előnyüket, ha Garba nyolc méterről eleresztett lövését nem blokkolja Szabó.

Az első játékrész utolsó perceiben nem unatkozhatott a helyszínre kilátogató 2 400 néző, hiszen előbb a hevesen reklamáló Waltner Róbert vezetőedző sárga lapot, majd a kispadon helyet foglaló kapusedző, Szűcs Lajos pirosat kapott Farkas játékvezetőtől – utóbbi esetében valószínűleg a szakember száját nyomdafestéket nem tűrő kifejezések hagyták el.

Fordulás után a hazai publikum harsány füttyszóval éreztette nemtetszését, hiszen a kedvenceik csak egy góllal vezettek a sereghajtó ellen. Az 58. percben Tőzsér szöglete után Garba csúsztatott, sokan gólt kiállítottak, de Vachtler a gólvonalról tisztázott. A hazaiak mindent megtettek az újabb gólokért, csak nem akart összejönni. A DVSC-szurkolók elkezdték a “Vitelki, csinálj valamit!” rigmust skandálni, ami épp ellenkezőleg hatott.

A vendégek átvették az irányítását, a hajdúságiak beszorultak. Az utolsó percekre teljesen szétesett a Loki, a debreceni közönség tiltakozott. Aztán a 87. percben alaposan megbosszúlta magát a hajdúságiak passzivitása, amit a csereként beálló Borbély használt ki – Ádám passza után nyolc méterről Nagy lábai között a kapuba lőtt, kialakítva ezzel az 1-1-es végeredményt.

Összefoglaló

OTP Bank Liga, 27. forduló

DVSC-Kaposvár 1-1 (Szabó B. 6. ill. Borbély 87.) – kiállítva: (Szűcs Lajos 41. – Kaposvár)

A meccs minden fontos mozzanata percről percre itt

DVSC: Nagy S. – Habovda, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi J. (Csősz – a szünetben) – Haris (Kusnyír 13.), Tőzsér – Szabó B. (Varga K. 55.), Bódi, Kundrák (Szécsi 56.) – Garba (Adeniji 83.)

Kaposvár: Pogacsics – Vachtler (Nagy J. 68.), Ur, Szabó Á., Hadaró (Fodor 79.) – Szakály A., Trebotic – Nagy R. (Borbély 80.), Palic (Balázs Zs. 59.), Nagy T. (Csiki 68.) – Ádám

Videó: “Szégyen gyalázat”; “Vedd le a karszalagot!” – így vonták kérdőre a Loki-drukkerek az edzőt és a játékosokat

Eredeti cikk

Comments are closed.