Az NB I pofozógépe még megmenekült a kieséstől

2020.06.05.
Comments off
30 Views

A Kaposvár úgy lépett pályára az NB I 27. fordulójában, hogy ha vereséget szenved a Debrecentől, akkor egy év után visszakerül a másodosztályba.

Az utolsó helyezett számára ugyanakkor halovány reménysugarat jelentett, hogy tíz pontjából hatot is a Debrecen ellen szerzett, amelyet idegenben 1-0-ra, otthon 4-1-re győzött le.

A zsinórban kilenc bajnokit elvesztő, hat mérkőzés óta gólképtelen Kaposvár hat percig bírta, ekkor az egyik vendégvédő, Vachtler úgy ért bele egy beadásba, hogy azzal lekészítette a labdát lövésre Szabó Bencének, aki nem is hibázott, a 22 éves játékos első gólját szerezte az NB I-ben.

Szabó Bence gólja a Kaposvár ellen

Szabó Bence karrierje első NB I-es góljával a Debrecen gyorsan vezetést szerzett a Kaposvár ellen.Élő közvetítés: https://bit.ly/2YbzE2m

Közzétette: M4Sport – 2020. június 5., péntek

A Kaposvárnak egy értékelhető momentuma volt az első félidőben, Ádám Martin szép átvétel után finoman elpöckölte a labdát a kivetődő kapus fölött, de a gólvonalról kivágta az egyik hazai védő.

A Debrecennek volt még egy lehetősége, hogy a szünet előtt megszerezze a második gólját, de Garba addig totojázott, amíg Szabó Alex beledobta magát a lövésébe.

A második félidőben a Debrecennek volt egy nagy helyzete egy szöglet után, de aztán nagyon visszaállt a hazai csapat, az addig semmit sem mutató Kaposvár pedig felbátorodott.

A 75. perctől már a sereghajtó játszott fölényben, és ennek meg is lett az eredménye, Ádám passza után a 19 éves Borbély Ákos talált be, fel is harsant egyből a „Kurva gyenge!” rigmus a debreceni szurkolótábortól. A saját nevelésű Borbély a debreceni gólszerzőhöz hasonlóan először volt eredményes az NB I-ben.

A végén persze elkezdett kapkodni a Loki, de hiába jöttek a beívelések, maradt az 1-1-es döntetlen, ami egyik csapatnak sem jó. A Debrecen maradt nagyon közel a veszélyes zónához, a Kaposvár pedig továbbra is menthetetlennek tűnik, de legalább elmondhatja, hogy az idényben veretlen maradt a Debrecen ellen.

NB I, 27. forduló:

Debreceni VSC – Kaposvári Rákóczi FC 1-1 (1-0)
Debrecen, 2400 néző
v: Farkas Á.
DVSC: Nagy S. – Habovda, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi (Csősz, 46.) – Haris (Kusnyír, 13.), Tőzsér – Kundrák (Szécsi, 56.), Bódi, Szabó B. (Varga K., 55.) – Garba (Adeniji, 84.).
Kaposvár: Pogacsics – Vacthler (Nagy J., 67.), Ur, Szabó A., Hadaró (Fodor, 80.) – Nagy T. (Csiki, 67.) – Palic (Balázs, 59.), Szakály A., Trebotic, Nagy R. (Borbély, 80.) – Ádám.
gól: Szabó B. (6.), illetve Borbély (87.)
sárga lap: Kinyik (17.), Kundrák (22.), Bódi (72.), illetve Ur (16.), Nagy R. (72.), Pogacsics (94.)

Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Eredeti cikk

Comments are closed.