Vignjevic hozta az Újpest új edzőjét, aki a saját állásáért is meccsel: “Elképesztő helyzetben van a csapat”

2020.06.04.
Comments off
37 Views

Mint ismeretes, az Újpest hétfőn jelentette be, hogy a korábban a klubnál asszisztens-edzőként dolgozó Predrag Rogan veszi át a csapat irányítását, miután a klub közös megegyezéssel szerződést bontott a majd hét év után távozó Nebojsa Vignjeviccsel.

Vignjevic valóságos legendává vált, hiszen manapság alig fordul elő, hogy egy külföldon dolgozó edző ilyen sokáig maradjon egy csapatnál. Két éve a segítője voltam, így tudom, mennyire elismert edző lett Magyarországon.

Az Újpest elképesztő helyzetben van, ezért Vignjevic felhívott, hogy kellene valaki, aki fel tudja rázni a társaságot az utolsó hét fordulóban. Végül közös megegyezéssel szerződést bontottak Roderick Duchatelet tulajdonossal, és engem ajánlott be utódjának, a tulaj pedig rábólintott.

Régóta ismerjük egymást Vignjeviccsel, még a Radnál is dolgoztunk együtt, az Újpestnek pedig kellett valaki, aki ismeri a klubot és a magyar focit. Így kerültem én képbe – mondta Rogan a szerbiai “Alo!” c. lapnak.

A lilák új szakvezetője azt is elárulta, hogy nem sokáig gondolkodott, és arról is beszélt, hogy lesznek-e változások a szakmai stábban.

Talán másképpen döntöttem volna, ha picit több időm van…de félretéve a viccet, én magam is szerettem volna segíteni a csapatnak, hiszek magamban és az idény sikeres befejezésében. Nehéz helyzetben vagyunk, több csapattal is meg kell majd harcolnunk a második kiesőhely elkerülése végett.

Ha bentmaradunk, az én szerződésem is meghosszabbodik 1+1 évvel.

Magyarország abból a szempontból speciális, hogy itt a játékosok tovább képesek egy csapatnál maradni, így számomra több ismerős arc, például Pajovic, Pauljevic és Burekovic is ott van a mostani keretben. Marad a stábban Nebojsa Jandric másodedző és Milos Bogicevic erőnléti edző is – tette hozzá Rogan, aki szerint az Újpest kedvezőbb sorsolása is lehetővé teheti majd a bentmaradás kiharcolását.

Újpest: “A show-nak folytatódnia kell” – az új edző máris üzent a szurkolóknak

Eredeti cikk

Comments are closed.