Juve: a rögbit hívta segítségül CR, még gyorsabb lehet a pályán

2020.06.04.
Comments off
38 Views

Olasz sajtóhírek szerint a Juventus labdarúgócsapatában szereplő Cristiano Ronaldo rögbistoplisra váltana, amely még jobb tapadást biztosítana számára a gyepen, mint egy átlagos futballcipő – a portugál csillag így még gyorsabb lehet.

Cristiano Ronaldo még gyorsabb szeretne lenni (Fotó: AFP)

Hirdetés

A Juventus világklasszis támadója állítólag a rögbiből merített ihletet, ami extra előnyt biztosíthat majd neki a futballpályán – írja a football-italia.net.

Cristiano Ronaldo hisz abban, hogy ha olyan cipőre vált, amelyet a rögbisek használnak, jobb lesz a tapadása a gyepen, ezáltal gyorsabban fog futni a pályán. Az alapelgondolás nem teljesen új, hiszen a Montpellier csatára, Andy Delort már kísérletezett ezzel, sőt amióta más stoplist hord, megdöntötte a Ligue 1 idénybeli sebességi rekordját 36.8 km/h-val.

Mivel a rögbiseknek fém helyett gumis stopli van a cipőjük talpán, sokkal könnyebben váltanak irányt, mindezt jóval gyorsabban teszik.

CR-t és a Juventust nemsokára ismét láthatjuk, hiszen június 13-án indulhat újra a profi labdarúgás Olaszországban. Első körben az Olasz Kupa elődöntőit rendezik meg, majd egy héttel később, 20-án elstartol az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság is.

Eredeti cikk

Comments are closed.