Jóbarátja állást kínált a Ferrari után, Räikkönen két óra alatt elfogadta

2020.06.04.
Comments off
23 Views

Beat Zehnder, az Alfa Romeo csapatmenedzsere elárulta, Kimi Räikkönennek már több mint egy évvel a Ferraritól való távozása előtt felajánlotta a Sauber ülését. Emiatt, amikor a maranellóiak közölték vele a döntést, már csak pár nap kellett a megállapodáshoz.

Kimi Räikkönen tavaly tért vissza ahhoz a csapathoz, ahol 2001-ben debütált a Forma-1-ben. A jelenleg Alfa Romeo néven versenyző Saubernél kétéves szerződést kötöttek a finn pilótával, ami lehetővé tette számára, hogy ha mostantól kezdve minden a tervek szerint alakul, akkor megdöntse Rubens Barrichello részvételi rekordját mind a nagydíjhétvégékre, mind a futamokra vonatkozóan.

A Ferrari 2018 szeptemberében, nem sokkal az Olasz Nagydíjon elért 2. helye után jelentette be, hogy a következő szezont már nem Räikkönennel, hanem az akkor pont a Saubernél versenyző Charles Leclerc-rel kezdik meg. A hinwili alakulat azonban már jóval ezelőtt felvette vele a kapcsolatot.

Räikkönen már jóval azelőtt sejthette, hogy az Alfa Romeo néven versenyző Sauber lesz a következő állomáshelye, hogy a szerződést aláírtákForrás: Getty Images/RUDY CAREZZEVOLI/Rudy Carezzevoli

„M