Öt év után újra edzői munkát kapott az egykori BL-sztár

2020.06.03.
Comments off
54 Views

Jean-Pierre Papin a világ legjobb futballistái közé tartozott az 1980-as évek végén, az 1990-es évek elején, de edzőként nem nagyon tud olyan szintre kerülni, mint játékosként. Ötéves szünet után egy francia negyedosztályú szerződésnek örülhet.

Papin most a Chartres-hoz nevezték ki, egy évre írt alá az 56 éves edző. Ha sikerül feljutniuk a harmadosztályba, akkor automatikusan egy évvel meghosszabbodik a szerződése. A Chartres a koronavírus-járvány miatt félbeszakított, majd befejezettnek nyilvánított 2019-20-as szezonban 21 mérkőzésen 44 pontot szerzett, amivel második lett. Két ponttal maradt le a harmadosztályba feljutó Saint-Brieuc csapatától.

Papin játékosként nagy karriert futott be, 1991-ben megkapta az Aranylabdát, ötszörös francia gólkirály, aki 1986-tól tíz éven át olyan nagy európai klubokban játszott, mint az Olympique Marseille, az AC Milan, a Bayern München. Mindhárom csapattal nemzetközi kupadöntőbe jutott, az olasz gárdával 1994-ben Bajnokok Ligáját nyert, két évvel később a Bayernnel az UEFA-kupában győzött.

A francia válogatottban 54-szer szerepelt, 30 gólt lőtt, tagja volt az 1986-os világbajnokságon bronzérmes csapatnak.

Edzői karrierjét 2004-ben kezdte el, de meg sem tudta közelíteni azt a szintet, amit játékosként elért. Kétszer kapott feladatot első osztályú francia csapatnál, a Strasbourg és a Lens edzője is volt , és bár ért el kisebb sikereket, sem a játékosokkal, sem a klubvezetőkkel nem nagyon találta meg a közös hangot. Az elmúlt tíz évben már csak egy megbízatása volt, az is egy amatőr csapatnál, 2015 óta nem akadt csapata.

(MTI/Index)

Eredeti cikk

Comments are closed.