Női kézi NB I: háromszoros BL-győztest szerződtetett a Szombathely

2020.06.03.
Comments off
42 Views

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia vezetőségének sikerült megállapodni a 33 éves, 168 cm magas jobbszélsővel, Orbán Adriennel – olvasható a szombathelyikezilabda.hu oldalon.

Orbán Adrienn Kisvárdáról érkezik Szombathelyre (Fotó: Pusztai Sándor/Kelet-Magyarország)

Hirdetés

A szombathelyiek új játékosa a Győri Audi ETO KC-nál nevelkedett, a zöld-fehér csapatban összesen több mint tíz évet töltött el, de megfordult Győrújbaráton, Komáromban és Vácon is, s az előző három idényt Kisvárdán töltötte, ahol a csapat kapitánya is volt.

A győriekkel hétszeres magyar bajnok, hétszeres kupagyőztes lett, és háromszoros Bajnokok Ligája-győztesnek is mondhatja magát.

A magyar válogatottban 38-szor lépett pályára, szerepelt a 2009-es, kínai világbajnokságon, valamint a 2018-as franciaországi Európa-bajnokságon is.

„Vágytam egy kis változásra, újabb kihívásra, illetve most már szerettem volna közelebb kerülni a Győrben élő családomhoz is, így kedvező volt számomra a szombathelyiek megkeresése. Úgy gondolom, hogy nagyon jó csapatba, jó társaságba kerülök, már a mögöttünk hagyott szezonban is szimpatikus volt, amit az SZKKA mutatott az NB I-ben. Részemről biztos, hogy nem lesz probléma a beilleszkedéssel, ebben is van rutinom, nem ez az első klubváltásom a pályafutásom során” – mondta az új szombathelyi játékos. 

„Információim szerint egyben marad a társaság, ez mindenképpen pozitív, ráadásul vannak, akiket személyesen ismerek, mivel korábban játszottunk együtt. Tetszett a szombathelyi mérkőzés atmoszférája, rendkívül szimpatikusak voltak a hazai szurkolók, akik nagyon jó hangulatot teremtettek. Már az első, újonc évében stabil csapata lett Szombathelynek, ezt a jövőben még tovább kell erősíteni, szeretném kihozni magamból a maximumot az új klubomnál, igyekszem jó teljesítménnyel hozzájárulni az SZKKA sikereihez. Minden erőmmel azon leszek a társaimmal , hogy egy jó szezont produkáljunk, és hogy egységes meghatározó csapat legyünk. Nagyon várom a szezont!” – nyilatkozta a csapat honlapján Orbán Adrienn.

Eredeti cikk

Comments are closed.