Messiék beintettek a Barca vezetésének

2020.06.03.
Comments off
46 Views

Márciusban napokig ment a hadakozás a Barcelona vezetősége és a játékosok között, majd végül Lionel Messi és társai engedtek, belementek a 70 százalékos fizetéscsökkentésbe, melyet a koronavírus-járvány okozta bevételkiesés generált.

Messi azért nem hagyta szó nélkül az ügyet, és nyílt levelet írt a vezetőségnek, amiben morcoskodott egy sort, hogy ők mindig a legjobb megoldásra törekedtek, ennek ellenére nyomás alá helyezték őket a klub részéről.

A Rac 1 nevű katalán rádió értesülése szerint a Barca elnöke, Josep Maria Bartomeu szeretett volna egy újabb fizetéscsökkentésről megegyezni a játékosokkal, akik ebbe már nem mentek bele.

A márciusban eldöntött fizetéscsökkentés révén a klub mintegy 40 millió eurót spórolt meg, és a második hullámmal további 10 millió eurót szeretett volna nyerni a vezetőség, de ez a javaslat nem ment át.

A spanyol bajnokság a hosszú kényszerszünet után június 11-én folytatódik a sevillai derbivel, a Barca június 13-án lép pályára a Mallorca vendégeként. A bajnokságból még 11 forduló van hátra, a katalánok előnye 2 pont a Real Madrid előtt.

Kiemelt kép: MIGUEL RUIZ / FC BARCELONA / AFP

Eredeti cikk

Comments are closed.