Magyar Kupa: Budapest Honvéd–Mezőkövesd döntő élőben az NSO-n!

2020.06.03.
Comments off
47 Views

A labdarúgó Magyar Kupa döntőjében a Budapest Honvéd a Mezőkövesddel találkozik a Puskás Arénában. Kísérje figyelemmel a mérkőzést a Nemzeti Sport Online élő, szöveges tudósítása segítségével, majd olvassa el az összefoglalót, kommenteljen, mondja el a véleményét a meccsről!

Hirdetés

MAGYAR KUPA
DÖNTŐ
BUDAPEST HONVÉD–MEZŐKÖVESD ZSÓRY 2–1 (1–1)
Budapest, Puskás Aréna, 20 óra. Tv: M4 Sport. Vezeti: Bognár Tamás (Tóth II Vencel, Vígh-Tarsonyi Gergő – Andó-Szabó Sándor, Berke Balázs)
Honvéd: Tujvel – Batik, Kamber, Lovric – Ikenne-King (Aliji, 84.), Gazdag (Nagy G., 84.), Hidi, Szendrei, Uzoma – Ugrai (Kesztyűs, 79.), Lanzafame (George, 84.). Mb. vezetőedző: Pisont István
A kispadon: Lefkovich (k), Cipf, Niba, Kukoc, Moutari
Mezőkövesd: Szappanos – Eperjesi (Farkas D.,70.), Neszterov, Pillár, Silye (Vadnai, 70.) – Cseri, Karnyicki, Berecz, Besirovic – Zivzivadze, Pekár (Jurina, 78.). Vezetőedző: Kuttor Attila
A kispadon: Rjabenko (k), Nagy D., Dragoner, Vajda S., Szeles, Meszhi
Gólszerző: Neszterov (33. – öngól), Kamber (56.), ill. Pekár (37.)

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

89. perc: Vadani Dániel rántotta le a Honvéd térfelének közepén Uzomát, villant a sárga lap.

88. perc: Tizenegyest reklamálnak a kövesdiek, miután Besirovic kapáslövését követően a mellette álló Batik kezéhez ért a labda. A játékvezető szerint ezért nem jár büntető.

84. perc: Egyszerre hármat cserélt a Honvéd. Lanzafamét Mayron George, Gazdagot Nagy Gergő, Ikenne-Kinget pedig Naser Aliji váltotta.

80. perc: Egy jobb oldali Besirovic-szöglet után Zivzivadze fejelte a kapu fölé a labdát.

79. perc: A kispestiek is változtattak, Ugrai helyére Kesztyűs Barna állt be.

79. perc: Cseréltek a mezőkövesdiek, Pekárt Marin Jurina váltotta.

78. perc: Karnyicki lövése után szögletre pattant a labda egy védőről.

76. perc: Cseri tizenhatoson kívülről eleresztett lövése megpattant egy Honvéd-játékoson, így a felpörgő labdát Tujvel könnyedén megszerezte.

74. perc: Mind a ketten visszatérhettek a pályára.

72. perc: Lanzafame maradt a földön, ápolni is kell. Sőt, Pillárnak felszakadt a szemöldöke, őt is ápolni kell. Egy fejpárbaj során fejeltek össze.

71. perc: Ugrai jobb oldali szabadrúgása után Szappanos húzta le a labdát.

70. perc: Kuttor Attila lecserélte a két szélső védőjét, Silye és Eperjesi hagyta el a pályát, helyükre Vadnai Dániel és Farkas Dániel állt be.

68. perc: Egészségügyi szünet, frissíthetnek egyet a játékosok.

66. perc: Ugrai bal oldali szöglete után Szappanos húzta le az élesen az öt és felesen belülre érkező labdát.

65. perc: Hidi harcolt ki egy szögletet.

61. perc: Ugrai jobb oldali beadása után elrúgták a labdát a mezőkövesdiek.

59. perc: Pekár sarokrúgása után elfejelték a labdát a kispestiek a tizenhatoson belülről.

59. perc: Karnyicki bal oldali beadása után Szendrei rúgta ki szögletre a labdát.

Kamber gólja:

Security Check Required

null

56. perc: GÓÓÓL! ISMÉT VEZETÉST SZERZETT A HONVÉD! Ugrai bal oldali szabadrúgása után Zivzivadze fejjel, Karnyicki pedig valószínűleg kézzel ért a labdába, amely így pont Djordje Kamber elé pattant, ő pedig három méterről közvetlenül a léc alá fejelt. 2–1

Kamber góljával szerzett ismét vezetést a Honvéd (Fotó: Török Attila)

55. perc: Gazdag Dániel kapott sárga lapot reklamálásért.

54. perc: Ugrai jobbról befelé húzva betört volna a tizenhatoson belülre, de Neszterov egy remek szereléssel megakadályozta.

53. perc: Eperjesi jobb oldali beadása után a labda a háló tetején landolt.

50. perc: Eperjesi volt erőszakos a tizenhatoson belül, ám az alapvonal közeléből visszatett beadása nem talált csapattársat.

49. perc: Egy jobb oldali beadás után Cseri kis híján lövésig jutott, végül azonban szerelték.

Csere egyik oldalon sem történt.

46. perc: Újra útjára indult a labda, a mezőkövesdiek kezdték a második félidőt.

A Honvéd gólja után jött a gyors kövesdi válasz (Fotó: Szabó Miklós)

ELSŐ FÉLIDŐ

45+2. perc: Véget ért az első félidő, a szünetben 1–1-es döntetlen az állás.

45+2. perc: Silye bal oldali beadása után Zivzivadze csúsztatta a kapu mellé a labdát.

45. perc: Két perc a ráadás.

43. perc: Zivzivadze lépett ki ziccerben, lövése után Tujvel védett, de a grúz csatár lesről indult, a játékvezető lefújta a támadást.

41. perc: Besirovic kísérletezett 19 méterről, de lapos és erőtlen lövése után a labda elment a jobb oldali kapufa mellett.

38. perc: Ivan Lovric kapott utólag egy sárga lapot, Cserit rúgta fel a Honvéd térfelének közepén.

38. perc: Berecz távoli lövése után Tujvel nem tudta megfogni a labdát, de Batik kisegítette: a védő elrúgta a labdát a berobbanó Zivzivadze elől.

Ezzel a szabadrúgásgóllal egyenlített a Mezőkövesd:

Security Check Required

null

37. perc: GÓÓÓL! OTT AZ EGYENLÍTÉS! Pekár László 26 méterről, jobbal lőtt kapura egy szabadrúgást, Tujvel pedig csak belekapni tudott a labdába, amely így a kapu jobb oldalában kötött ki. 1–1

Ezzel az öngóllal szerzett vezetést a Honvéd:

Security Check Required

null

33. perc: GÓÓÓL! VEZETÉST SZERZETT A HONVÉD! Ugrai jobb oldali szöglete után Batik csúsztatott, Kamber mellel levette a labdát és ballal lőtt, végül a Lovriccsal harcoló Andrij Neszterovon úgy pattant meg a labdába, hogy az a kapu jobb oldalába pattant. Szappanos a másik sarok felé vetődött, nem volt esélye a védésre. 1–0

Honvéd-öröm az első gól után (Fotó: Szabó Miklós)

32. perc: Lanzafame lekészítése után Ikenne-King tört be a tizenhaoson belülre, majd kiszorított helyzetből lőtt, e Karnyickiről szögletre pattant a labda.

31. perc: Uzoma bal oldali beadása nem talált csapattársat, Silye senkitől sem zavartatva vehette le a labdát a tizenhatoson belül.

30. perc: Berecz indítása nem volt pontos, Zivzivadze elől Tujvel szedte fel a labdát.

26. perc: Egy jobb oldali beadás után Gazdag esett el a tizenhatoson belül, de ezért nem járt tizenegyes, majd Ugrai lőtte a blokkba a labdát.Hidi is próbálkozott egy lövéssel, de nem találta el a kaput.

25. perc: Folytatódik a játék.

23. perc: Elérkeztünk az első félidő feléhez, ezért egészségügyi szünetet rendelt el a játékvezető.

21. perc: Ugrai egymás után még két szögletet végezhetett el a jobb oldalról, a második után Szappanos húzta le a labdát.

20. perc: Ugrai jobb oldali szöglete után Kamber nem tudott fejelni, majd Ugrai harcolt ki egy újabb sarokrúgást.

Természetesen Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, a Honvéd korábbi vezetőedzője is a helyszínen van (Fotó: Török Attila)

16. perc: Besirovic bal oldali szabadrúgása után Neszterov nem tudott fejelni Batik mellett.

A Puskás Arénában elég jó a hangulat, a kispestiek jóval hangosabbak, többen is vannak, de a kövesdiek is kitesznek magukért.

12. perc: Ugrai kezdett szólózni, de a harmadik mezőkövesdi védő, már a tizenhatoson belül megállította.

10. perc: Lövés! Cseri balról érkező beívelése után Berecz jobbal, kapásból, az öt és feles sarkától lőtt, de a labda elsuhant a jobb alsó mellett.

9. perc: Egy bal oldali mezőkövesdi szabadrúgás után Lovric fejelte el a labdát a tizenhatoson belülről.

7. perc: Ikenne-King jobb oldali indítása pontatlan volt.

4. perc: Besirovic jobb oldali szöglete után Karnyicki fejelte a kapu fölé a labdát.

A fővárosiak vörös-fekete, a mezőkövesdiek kék-sárga csíkos mezben léptek pályára.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a kispestiek indították útjára a labdát.

A játékosok megérkeztek a pályára, majd felcsendült a magyar himnusz.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Budapest Honvéd–Mezőkövesd Zsóry Magyar Kupa-döntő. Tartsanak velünk!

ELŐZMÉNYEK

A Mezőkövesd története első kupadöntőjére készül. Ezzel szemben a Honvédnak ez lesz a 19. Magyar Kupa-döntője – az eddigi 18-ból hetet nyertek meg a kispestiek. 

A Mezőkövesd vezetőedzője, Kuttor Attila elmondta: a hosszabb ideje sérült Guzmics Richárdon kívül mindenki bevethető lesz a szerdai kupadöntőben.

„A Honvéd kipróbált, harcos csapat, sok csatát megéltek már a játékosai, nyertek bajnokságot, kupát, ismerős nekik a helyzet. Nekünk is vannak olyan tapasztalt labdarúgóink, akik átéltek ilyet, ők is tudják, hogy mit kell tenni ebben a helyzetben. Ott voltam a Puskás Aréna nyitó meccsén, természetesen eljátszottam a gondolattal, hogy egy ilyen találkozón edzőnek lenni felemelő érzés.”

A szakember arra a felvetésre is reagált, hogy hét év után először biztosan magyar tréner fogja kupagyőzelemre vezetni csapatát. (Kondás Elemérnek sikerült 2013-ban a Debrecennel, egyébként bajnokságot is ő nyert legutóbb magyarként, még 2014-ben.)

„A magyar edzők renoméját próbáljuk visszaállítani arra a szintre, amelyben az előző évtizedekben volt, ez jó lépés lehet ezen az úton.”

A kupagyőzelem a tét a Puskás Arénában (Fotó: mlsz.hu)

A Budapest Honvéd vezetőedzője, Pisont István is a sérültekről beszélt először: a Debrecen ellen lecserélt kapus, Tomás Tujvel állapotáról kedden kapnak visszajelzést.

10 EZREN A DÖNTŐN

Szerda reggeli állás szerint már csak valamivel több mint 200 eladó jegy volt a Budapest Honvéd–Mezőkövesd kupafináléra, valamivel 11 óra után pedig már arról tájékoztatott a szövetség, hogy minden jegy elkelt a döntőre, melyre a Puskás Aréna alsó és középső karéját nyitják meg. A hatályban lévő jogszabályok szerint legalább 1.5 méteres távolságot kell biztosítani a nézők között, így csak minden negyedik ülőhely foglalható el, vagyis három széket üresen kell hagyni két ember között, illetve a közvetlenül egymás mögötti ülőhelyeket sem lehet használni. Az MLSZ-től kapott tájékoztatás alapján tízezren lesznek a lelátókon.

„Bízom benne, hogy rendben lesz. Egy-két játékosunknak, például George-nak van kisebb problémája, de bízom benne, hogy mindenki a rendelkezésemre áll majd.”

Az edzőt arról kérdezték: mennyit számíthat, hogy ők vasárnap, míg a Mezőkövesd szombaton lépett pályára a bajnokságban?

„Sokat számít, biztosan frissebbek lesznek. Próbálunk kompenzálni, de akár befolyásoló tényező is lehet a döntőben.”

Az viszont biztos, hogy motiválni nem kell a játékosokat…

„Kamber már öt kupadöntőt veszített el, Lanzafame pedig még nem nyert egyet sem, úgyhogy nagyon magas az adrenalin, inkább nyugtatni kell mindenkit, mint felpörgetni. Egységes a csapat, ez a két-három eredmény összehozta a társaságot.”

Sok múlhat a két kapuson: így készül a fináléra Szappanos Péter (Mezőkövesd) és Tomás Tujvel (Honvéd). Részletek és interjúk itt!

„Csak az FTC elleni meccsek előtt szokott ennyi barátom lenni”Tóth Lászlóval, a Mezőkövesd szakmai igazgatójával készült interjúnkat ide kattintva hallgathatják meg.

A döntő játékvezetője Bognár Tamás lesz. A 41 éves sárvári játékvezető 2006 óta NB I-es kerettag, 2009 óta FIFA-bíró. A Honvéd–Mezőkövesd lesz az első MK-fináléja. A munkáját a Puskás Arénában Tóth II Vencel és Vígh-Tarsonyi Gergő partjelzőként, Andó-Szabó Sándor és Berke Balázs alapvonali játékvezetőként, Szert Balázs pedig tartalék játékvezetőként segíti.

Ami a mérkőzés utáni ünnepélyes átadót illeti: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden bejelentette, az MLSZ felkérte, hogy a Magyar Kupa döntőjét követően adja át a trófeát.

Eddig mindkét döntős valamivel több mint ötvenmillió forintot „futballozott össze” a Magyar Kupában. A szövetség versenykiírása szerint ugyanis minden mérkőzés után ötmillió forint jár a csapatoknak, s győzelem esetén további négymillió. A döntetlenért nem jár díjazás. A döntőben nagyobb a tét, a győztes 51 millió forintot kasszírozhat, egy évig őrizheti a díszes kupát, valamint 40 aranyozott érmet vehet át a finálé után. A vesztes nem kap pénzt, csupán 40 darab ezüstözött érmet vihet haza. A kupagyőztes az Európa-ligában indulhat.

A kövesdiek különvonata 14.55-kor, mintegy 400 szurkolóval indult el Mezőkövesdről. A csapat nem utazott fel korábban a fővárosba, a játékosok és a stáb fél ötkor indult el autóbusszal Mezőkövesdről Budapestre.

Eredeti cikk

Comments are closed.