Forma-1 és Rali-verseny is lesz egyszerre, de a magyarok készen állnak

2020.06.03.
Comments off
37 Views

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke szerint a szervezet készen áll arra, hogy sportszakmai szempontból a lehető leginkább segítse a július 19-én sorra kerülő Forma-1-es Magyar Nagydíj megrendezését akkor is, ha az esemény zárt kapus lesz, és akkor is, ha nem.

A sportvezető az M1 aktuális csatornának szerdán azt nyilatkozta, arról, hogy végül jelen lehet-e közönség a Hungaroringen, a mogyoródi pályát üzemeltető cég, valamint a magyar kormány hozza majd meg a végleges döntést.

Természetesen nem szerencsés, hogy a hazai F1 hétvége egybe esik a Salgó-ralival, de egyelőre annyit tudunk, hogy a Hungaroring zárt kapuk mögött kívánja megtartani a Magyar Nagydíjat, ebben az esetben pedig a két esemény el fog férni egymás mellett.

– mondta Oláh, aki hangsúlyozta, az elmúlt öt évben nagy feladat volt bizonyítani, hogy Magyarország képes rali Európa-bajnoki versenyt rendezni.

A szövetség arra számít, hogy lesznek olyan versenyzők, akik nem feltétlenül tudják teljesíteni az egész szezont, de az biztos, hogy szinte a teljes mezőny el fog rajtolni a Salgó-ralival kezdődő országos bajnoki sorozatban.

„A sportágnak, valamint a szövetségnek is nehéz az idei év, de igyekszünk mindent megtenni azért, hogy könnyítsük a versenyzők és a csapatok helyzetét.”

Kiemelt kép: Kisbenedek Attila / AFP

Eredeti cikk

Comments are closed.