Meghalt az NBA-történet egyik legjobb játékosa

2020.06.02.
Comments off
56 Views

Hetvennégy éves korában meghalt Wes Unseld, a Washington Wizards kosárlabdacsapatának legendája, írta az MTI.

A klub közleménye szerint a hosszú ideje betegeskedő egykori center halálát tüdőgyulladás okozta.

Unseldet – aki egy szavazáson bekerült a liga történetének ötven legjobbja közé – 1968-ban választotta ki az amatőr játékosbörze második helyén az akkor még Baltimore Bullets nevű együttes, amelyben és annak jogutódjában 13 szezont játszott.

A csapattal 1978-ban bajnoki címet ünnepelhetett, ráadásul őt választották a Seattle Supersonics elleni döntő legértékesebb játékosának (MVP).

Wilt Chamberlain mellett a másik olyan kosaras, aki első szezonjában egyszerre érdemelte ki az Év újonca és az alapszakasz-MVP címet.

Az All Star-gálán ötször szerepelt, az év legjobb csapatába egyszer került be, a Hírességek Csarnokának 1988 óta tagja, 41-es mezszámát csapata visszavonultatta. Az NBA-ben karrierje során átlagban 10,8 pontot és 14 lepattanót szerzett, súlyos térdfájdalmai miatt vonult vissza.

13 éves Bullets/Wizards-pályafutása során a csapat öt olyan szezont futott, amikor 50-nél több győzelmet aratott. Visszavonulása óta ez egyszer sem sikerült.

Játékos-pályafutása után 1987 és 1994 között vezetőedzőként irányította az akkor már Washingtonban játszó együttest, melynek 1996 és 2003 között főigazgatója volt.

Kiemelt fotó: LIU JIN / AFP

Eredeti cikk

Comments are closed.