Lázár János lehet a teniszszövetség elnöke

2020.06.02.
Comments off
51 Views

Az utóbbi hetekben sokat írtunk a Magyar Tenisz Szövetség körül kialakult helyzetről, a szervezet ugyanis 3,8 milliárdos tartozást halmozott fel, Szűcs Lajos elnöknek mennie kell, és június 12-én tisztújító közgyűlésre kerül sor, ahol új elnököt, alelnököket és elnökségi tagokat is választanak majd.

Lapunk úgy értesült, Rogán-Gaál Cecília is esélyes lehet az elnökségi tagságra, netán az egyik vezető tisztségviselői pozícióra, bár a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal volt felesége nem kommentálta az értesülést.

A Népszava most még komolyabb nevet dobott be, a lap ugyanis azt írja, Lázár János is jelölt az elnöki posztra, méghozzá egyenesen a miniszterelnök bízná rá a szövetséget. Lázár a harmadik Orbán-kormányban a Miniszterelnökséget vezető miniszter volt, jelenleg országgyűlési képviselő és a nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztos.

Korábban még egy név hangzott el, a megújulást szorgalmazó három mozgalom, a Vidéki Tenisz, a Teniszezők a Teniszért, valamint a Tiszta Tenisz közös szakmai elnökjelöltként nevezte meg Bardóczky Kornél többszörös magyar bajnok, a Davis Kupa-válogatottban leghosszabb ideig – 15 éven keresztül – szereplő korábbi játékost.

Igaz, a Népszava azt írja, a három mozgalom azt sem ellenzi, ha olyan elnök érkezik a szövetségbe, aki a gazdasági, valamint politikai életben otthonosabban mozog.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Attila

Eredeti cikk

Comments are closed.