Élete formájában játszik, de így sem kell a német válogatottnak

2020.06.02.
Comments off
29 Views

Oliver Bierhoff, a német labdarúgó-válogatott menedzsere szerint a jövő évi Európa-bajnokságon sem kerülhet vissza a csapatba Thomas Müller, a Bayern München támadója, hiába lendült kiváló formába az elmúlt hetekben, írja az MTI.

Bierhoff a Kickernek azt nyilatkozta, ő maga is örül annak, hogy Müller ismét remekül futballozik, de Joachim Löw szövetségi kapitány korábban egyértelmű döntést hozott a válogatottbeli szerepeltetését illetően.

A kapitány világosan kimondta, hogy azokat a játékosokat tartja meg, akik az utóbbi időben meggyőztek bennünket. Emellett többször hangsúlyozta, hogy bízik a fiatal futballistákban

 – jelentette ki Bierhoff.

Löw tavaly márciusban személyesen ment el Münchenbe, hogy bejelentse, három tapasztalt világbajnokára, Mats Hummelsre, Jérome Boatengre, valamint Müllerre nem számít az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. Idén februárban úgy fogalmazott, viszonylag kicsi az esély arra, hogy Müller visszatérhessen a válogatottba, ha a keret minden tagja egészséges. A koronavírus-járvány miatt aztán az idén nyárra tervezett Eb-t jövőre halasztották.

Mióta Hansi Flick – Löw korábbi asszisztense – lett a Bayern München vezetőedzője, a 30 éves Müller újra a régi formáját mutatja, ebben a szezonban hét gólnál és 18 gólpassznál tart, amellyel vezeti a gólpasszlistát is. Az elmúlt időszakban nem csak Müller, de Jérome Boateng formája is látványosan javult Flick irányítása alatt, de ettől még az ő válogatottbeli visszatérésére sem lehet számítani.

(MTI/Index)

Eredeti cikk

Comments are closed.