Az Újpest játékosa: “Nem hiszem, hogy az emberek betartják az egészségügyi szabályokat a stadionokban”

2020.06.02.
Comments off
34 Views

2013 óta játszik Magyarországon Jonathan Heris, aki 2019 nyarán tért vissza Újpestre a Puskás Akadémiától. A 29 éves hátvéddel hazája sportlapja, a walfoot.be készített interjút, amiben kitért arra is, hogy a magyar bajnokságban már korlátozott számú néző előtt játszhatnak a csapatok.

– Igen, ez valóban különleges volt, de számunkra ez nem hozott nagy változást: az eredményeink ugyanolyan rosszak, mint amikor nem volt ennyi ember sem a lelátón– kezdte ironikusan Heris, aki az egészségügyi intézkedésekkel kapcsolatban eléggé szkeptikusnak tűnik.

Őszintén szólva, nem hiszem, hogy az emberek a stadionokban betartják ezeket a szabályokat. Hazai pályán ezzel nem volt gond, de legutóbb Kisvardán játszottunk, és úgy tűnt számomra, hogy az emberek nagyon közel vannak egymáshoz.

Heris kitért a magyarországi és a belga koronavírus-helyzet közötti különbségekre is.

– Itt a határokat gyorsan bezárták, a számokat illetően azonban nehéz megmondani, hogy a miniszterelnök által ismertetett adatok igazak-e. Összességében már minden újra megnyílt, de továbbra is él még néhány óvintézkedés. Tele vannak az utcák és a bárok emberekkel, itt senki nem fél – vélekedett Heris.

A rutinos hátvéd aztán arról is beszélt, mennyire volt nehéz újra formába lendülni.

– Három felkészülési időszak egy szezon alatt nagyon fájdalmas tud lenni– utalt Heris a nyári és a téli alapozásra, valamint a koronavírus-járvány miatti kényszerszünet utáni felkészülésre. – De minden rendben ment,túl vagyunk rajta, a szezon június végén fog zárulni, még hét mérkőzésünk van hátra, őszintén szólva már nagyon várom az idény végét.

Eredeti cikk

Comments are closed.