A Diósgyőr tehetsége klublegendává válna: “Nem sokan szoktak ilyen fiatalon bemutatkozni a védelem közepén”

2020.06.02.
Comments off
37 Views

Nagyszerű teljesítményt nyújtott első NB I-es mérkőzésén a Diósgyőr 18 éves védője, Szűcs Kornél, aki a debütálásán rögtön a kezdőcsapatban kapott helyet a Mezőkövesd elleni hétvégi bajnokin. Az utánpótlás-válogatott játékos a klubhonlapon a legjobb osztályzatot kapta a szurkolóktól, valamint bekerült a forduló válogatottjába is a csakfoci.hu-n.

Szűcs a dvtk.eu-nak adott interjújában elmondta, nagyon boldog, hogy bemutatkozott a DVTK első csapatában, és még vidámabbá teszi, hogy győztes mérkőzésen debütált.

– Sokáig úgy volt, hogy zárt kapuk mögött kell játszani, ezért külön örömmel tölt el, hogy szurkolók előtt léphettem először pályára az élvonalban. Amikor csütörtökön beszéltem Feczkó Tamással, akkor még nem döntötte el, ki játszik a védelem közepén, de arra kért, készüljek én is. Erre csak annyit válaszoltam, hogy természetesen így lesz, és ha lehetőséget kapok, akkor megpróbálok élni vele. A pénteki edzésen már a várható kezdőcsapatban kaptam helyet, de a meccs előtti estén nem ezen rágódtam, hanem igyekeztem kikapcsolni. Szombaton természetesen egyre nőtt bennem a meccsdrukk, ami nem ment a teljesítmény rovására, mert a kezdő sípszóval együtt elmúlt – nyilatkozta a belső védő.

Szűcs az előző bajnokságot végigjátszotta a harmadosztályú DVTK II-ben, idén pedig az NB II-ben is pályára lépett (Kazincbarcikán kooperációs kölcsön keretében), a Dabas ellen pedig a Magyar Kupában is bemutatkozott a DVTK első csapatában.

– 16 éves koromtól az első csapat keretével készülök, de nem sokan szoktak ilyen fiatalon bemutatkozni a védelem közepén. Úgy gondolom, szükségem volt a két év tapasztalatszerzésre, mostanra értem meg erre a feladatra. A DVTK korosztályos csapataiban játszottam középpályán is de a belső védő posztja illik legjobban hozzám. Magas vagyok, és a poszthoz képes jó a sebességem is. – folytatta, majd arra is kitért, hogyan érezte magát a Mezőkövesd ellen. – Nagyon jól éreztem magam a pályán, középen egy másik fiatal, Polgár Kristóf, a szélen pedig a rutinos Vági András segített sokat. Jól biztosítottuk egymást, és a többiek is biztattak, csináljam azt, amit tudok, az elég lesz. Ezt követően is jól kell teljesíteni az edzéseken, és akkor bízhatok benne, hogy minél több élvonalbeli mérkőzésen pályára fogok lépni a DVTK-ban.

Nagy dolog lenne, ha a jövő héten is játszanék az FTC ellen, engem csak feldob egy erős ellenfél.

Ahogy mondtam, nem megszokott, hogy ilyen fiatalon valaki belső védőként játszik, de van rá példa. Egyszer én is szeretnék olyan klublegendává válni, mint Salamon József (aki 17 és fél évesen mutatkozott be Diósgyőrben – a szerk).

Eredeti cikk

Comments are closed.