Anglia: a Championship is folytatódik, megvan az időpont

2020.06.01.
Comments off
43 Views

Az Angol Labdarúgóliga (EFL) hivatalosan is megerősítette, hogy június 20-án folytatódik a másodosztályú bajnokság (Championship).

Nagy az öröm, folytatódik a Championship (Fotó: Twitter)

Hirdetés

A legutóbbi mérkőzést március 8-án játszották, ezt követően a koronavírus-járványra való tekintettel – a legtöbb bajnoksághoz hasonlóan – felfüggesztették a sorozatot. A brit kormány június 1-jétől adott engedély a kompetitív bajnokságok nézők nélküli folytatására, a Premier League június 17-én, az FA-kupa június 27-én rajtol el.

A Championshipből 108 mérkőzés plusz a rájátszás van hátra, hogy enyhítsék a zsúfolt program okozta terhelést, egyeztetések folynak arról, hogy 18-ról 20-ra növeljék az egy mérkőzésre nevezhető játékosok számát, emellett fontolóra veszik a meccsenkénti öt csere bevezetését. A játékosokat és a személyzetet rendszeresen tesztelik majd a vírusra, a legutóbbi ilyen vizsgálatra pénteken került sor, összesen tíz pozitív eredmény született nyolc klubnál.

A Leeds United egy ponttal vezeti a bajnokságot a West Bromwich Albion előtt, jelenleg a Fulham, a Brentford, a Nottingham Forest és a Preston található a playoffhelyeken.

Eredeti cikk

Comments are closed.