NB I: Felcsúton megint megállították a Fradit – maradt a kilencpontos előny

2020.05.31.
Comments off
48 Views

I. félidő:

Az idényben a Fradi orra alá már borsot törő Puskás Akadémia kezdett jobban és rögtön a meccs elején vezetést is szerezhetett volna. A 6. percben Golgol visszagurítását Knezevic tűzte kapura a 11-es pont környékéről, Dibusz azonban nagyszerű reflexmozdulattal hárított. A 11. percben Gyurcsó került kecsegtető helyzetbe a balösszekötő helyén, de rosszul passzolt a középen érkező társak felé. Kirúgás lett így a helyzet vége.

Az első ferencvárosi lehetőségre a 13. percig kellett várni: Lovrencsics felfutása és bepassza után Tokmac lőhetett, de 11 méterről nem talált kaput.

A kenyai születésű támadó négy perccel később javított és vezetést is szerzett a listavezetőnek: Tokmac egy perdítéssel, illetve csellel indult meg, majd befelé húzott balról és laposan kilőtte a bal alsót (0-1). A szélső üzent is a gólja után – kattints!

Puskás Akadémia – FTC 0-1

Tokmac gyönyörű szóló után lőtte ki a hosszú sarkot és szerezte meg a vezetést a Fradinak.Élú közvetítés: https://bit.ly/2XjgeJz

Közzétette: M4Sport – 2020. május 31., vasárnap

A gól után lassan, de magához tért a felcsúti gárda és az első félóra végén egyenlített is, igaz, ehhez vendégsegítséget is kapott. a 31. percben, Blazic rossz megoldását követően Knezevic mehetett el a bal szélen, majd centerezett is, a menteni igyekvő Lovrencsics pedig a saját kapujába vágta a labdát (1-1).

Puskás Akadémia – FTC 1-1

Lovrencsics öngóljával kiegyenlített a Puskás Akadémia.Élő közvetítés: https://bit.ly/2XjgeJz

Közzétette: M4Sport – 2020. május 31., vasárnap

II. félidő:

Kisebb felcsúti tűzijátékra került sor felvezetésként: Gyurcsó hagyott ki elsőként egy nagy helyzetet, a háló helyett a kapu előtt lőtt el keresztben, majd két blokkot kellett bemutatnia a ferencvárosi védelemnek.

A másik oldalon Boli lövését védte vetődve a fiatal Tóth, majd nem sokkal később az elefántcsontparti csatár esett nagyot a kapu előtt, Nagy Zsolt mellett, de Andó-Szabó továbbot intett.

A 70. perc komoly fordulatot hozott a meccs képében, ekkor van Nieff kapta meg második sárgáját egy hátulról elkövetett szabálytalanság miatt.

Lovrencsics sérülése és lecserélése, szaporodó hazai sárgák és egy kimaradt Boli-lehetőség – a hajrára fordulva egyre inkább dominánssá vált az emberelőnyben játszó Ferencváros. Nagy helyzezet azonban nem tudott kidolgozni, hiába küldte be a hajrára Rebrov Szignyevicset és Skvarkát is.  A hazaiak foggal-körömmel védték az egy pontjukat, amelyet meg is szereztek a végén. Mivel a felvsútiak 20 percet emberhátrányban játszottak, alighanem ők lehetnek elégedettebbek az 1-1-s végeredménnyel.

A két veszélyes Leandro-lövéssel záró FTC így kilencpontos előnyből várja az élen az OTP Bank Liga utolsó hét fordulóját.

Eredeti cikk

Comments are closed.