Koronavírus: Messi szerint a labdarúgás már nem lesz ugyanaz

2020.05.31.
Comments off
44 Views

A koronavírus-járványt követően az élet más területeihez hasonlóan a labdarúgás sem lesz ugyanolyan az FC Barcelona argentin labdarúgója, Lionel Messi szerint.

Lionel Messi együttérzését fejezte ki (Fotó: AFP)

„Úgy vélem, a futball, ahogy az élet általában, már soha többé nem lesz ugyanolyan” – idézte a hatszoros aranylabdás támadót az El País Semanal.

„Mi, akik átéltük ezt az időszakot, mindig emlékezni fogunk rá, mi történt” – szögezte le a jövő hónapban 33 éves sztár, aki egyúttal együttérzését fejezte ki mindazoknak, akik szerettüket vesztették el a világjárvány nyomán. Egyben kiemelte: végtelenül hálás valamennyi egészségügyi dolgozónak, akik küzdenek a Covid–19 betegség ellen, amelynek szövődményeibe világszerte több mint 369 ezer ember halt bele, csaknem felük Európában, ahol mintegy 2 millió fertőzöttet tartanak számon.

A 138-szoros válogatott Messi úgy véli: a labdarúgás számos más sportághoz hasonlóan jelentősen megérzi majd a pandémia hatását. Egyrészt gazdaságilag, mivel véleménye szerint számos, a sporttal összefüggésben álló támogatóra lesz hatással a kialakult, bonyolult helyzet; másrészt a profi sportolók teljesítményét illetően, hiszen az edzésekhez, versenysorozatokhoz és a hétköznapokban megszokott más tevékenységekhez a kényszerszünet után fokozatosan kell újra hozzászokni.

A koronavírus-járvány miatt félbeszakadt spanyol bajnokságot három hónapos szünet után június 11-én folytatják, egyelőre zárt kapuk mögött. A La Liga csapatai hétfőtől készülhetnek együtt ismét teljes kerettel, május eleje óta csupán a kiscsoportos tréningek voltak engedélyezettek.

Hirdetés

Eredeti cikk

Comments are closed.