Két gólt szerzett, mégis mindenki a gólöröméről beszél

2020.05.31.
Comments off
35 Views

Volt miért visszavágnia a Borussia Mönchengladbachnak az Union Berlin elleni párharcban, a fővárosiak ugyanis ősszel odahaza 2-0-ra verték a Gladbachot, amely akkor listavezetőként botlott meg.

A Borussia most gyorsan jelezte, hogy nem szeretne újabb gyomrost, a 17. percben Florian Neuhaus szerzett vezetést, akit hiába rángatott az egyik védő, így sem tudta megállítani.

Az első félidő végén jött a második hazai gól egy francia összjáték végén, Alessane Plea úgy tette a labdát Marcus Thuram fejére, hogy utóbbinak fel sem kellett ugrania.

Nem volt csúnya a gól, mégis mindenki a gólörömről beszélt utána, Thuram ugyanis féltérdre ereszkedett, és szavak nélkül is egyértelmű volt, hogy George Floydra emlékezett a gesztussal, arra a fekete férfira, aki a rendőri brutalitás áldozatává vált az amerikai Minneapolisban.

Thuram, akinek édesapja, a válogatottal világ- és Európa-bajnok Lilian egész pályafutása során a rasszizmus ellen küzdött, nem az egyetlen Bundesliga-játékos volt, aki hallatta a hangját az ügyben, korábban a Schalke amerikai játékosa, Weston McKennie is megemlékezett Floydról.

Az Union ugyan szépített, de a Plea, Thuram páros a második félidőben is összehozott egy gólt, de kellett ehhez Jonas Hofmann agresszív labdaszerzése is.

A két gólpasszt kiosztó Plea aztán maga is betalált, finom mozdulattal terelte a kapuba Rami Bensebaini beadását, és ezzel Thuramhoz hasonlóan ő is tíz gólnál jár a bajnokságban.

A 4-1-es győzelemmel a Gladbach visszavette a harmadik helyet a Leverkusentől, igaz, Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata, az RB Leipzig egy hétfői, kölni győzelemmel mindkét csapatot átugorhatja a tabellán.

A Plea, Thuram páros elég jól termel, íme az összes sorozatot tekintve az idei statisztikájuk:

Bundesliga, 29. forduló:

Borussia Mönchengladbach – Union Berlin 4-1 (2-0)
gól: Neuhaus (17.), Thuram (41., 59.), Plea (81.), illetve S. Andersson (50.)

Kiemelt kép: MARTIN MEISSNER / POOL / AFP

Eredeti cikk

Comments are closed.