Bundesliga: a vérig sértett kiscsapat két aranyat vett el a Bayerntől

2020.05.31.
Comments off
24 Views

Az 1990-es német világbajnoki győzelem után a Bundesliga első osztályának rajtjánál egy ismeretlen csapat is felsorakozott. Természetesen nem lottósorsolás útján nyerte el a részvétel jogát, hanem a Hertha mögött megszerezte a második helyet a Bundesliga 2-ben, és ez feljutást ért. A csapat történetét az Origo idézte fel.

Uli Hoeness hamar megbánhatta pökhendi szavait (Fotó: AFP)

A Wattenscheid nevű település neve annyira ismeretlen volt sokak számára, hogy a szezon előtti egyeztetésnél a Bayern München akkori sportigazgatója, Uli Hoeness odament a klub képviselőihez, és a következőt kérdezte: „Ne haragudjatok, de titeket hol kell keresni? Merre induljunk majd, ha nálatok játszunk?”

Hirdetés

Ezt a kérdést természetesen hazaérve elmondták az elöljárók a játékosoknak, akik nagyon felháborodtak ezen. A Bayern vezetőjének pökhendisége nagyon feltüzelte a játékosokat. Majd megmutatjuk mi nektek, hol is van Wattenscheid! – fogadkoztak a futballisták.

És a lenézett wattenscheidiek fantasztikusan kezdték történelmi szezonjukat. Nyitásként legyőzték a két évvel korábbi bajnokot, a Werder Brement, aztán nyertek a Bayer05 Uerdingen otthonában és döntetlent játszottak a Mönchengladbachhal. Bemutatkoztak a Bundesliga mezőnyének! A „senkikből” óriásölők lettek.  

Két játéknappal a zárás előtt érkezett el a nagy pillanat, amire mindenki várt: jött a Bayern München. A müncheniek két ponttal voltak a listavezető Kaiserslautern mögött, vagyis mindenképpen nyerniük kellett…

A teljes történet ide kattintva olvasható el!

Eredeti cikk

Comments are closed.