Serie A: a klubok elfogadták a sportminiszter javaslatát az újrakezdésre

2020.05.30.
Comments off
40 Views

Az olasz élvonalban szereplő húsz labdarúgóklub pénteken elfogadta Vincenzo Spadafora sportminiszter csütörtöki javaslatát a szezon újrakezdésére.

A klubok is benne vannak az újrakezdésben (Fotó: AFP)

Hirdetés

A Serie A közleményben jelentette be, hogy a március 9-én félbeszakadt 2019–20-as olasz futballidény az Olasz Kupa hátralévő mérkőzéseivel folytatódik, a sorozat döntőjét pedig június 17-én rendezik meg.

Az viszont még nem tudható, hogy az elődöntő visszavágóit, a Napoli–Internazionale és a Juventus–AC Milan találkozót mikor rendezik meg. A sportminiszter ajánlása szerint a visszavágókra 13-án, a fináléra pedig három nappal később került volna sor. A kupamérkőzések ütemezését korábban az AC Milan elnöke, Paolo Scaroni ellenezte, de a La Gazzetta dello Sport sportnapilap értesülése szerint a Juventus és az Internazionale sem értett vele egyet.

A Serie A azt is hozzátette, hogy a bajnokság a június 20–21-ei hétvégén folytatódna négy találkozóval – Atalanta–Sassuolo, Verona–Cagliari, Internazionale–Sampdoria, Torino–Parma –, amely után minden csapatnak 26 lejátszott mérkőzése lenne. Utána kerülne sor a maradék 12 teljes fordulóra.

A bajnoki tabellát a sorozatban kilencedik aranyérmére hajtó Juventus vezeti, egy ponttal a Lazio, valamint kilenc ponttal az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Internazionale előtt.

Eredeti cikk

Comments are closed.