Paksi bravúr az NB I-ben: A Fehérvári úton bukott pontokat a Vidi

2020.05.30.
Comments off
48 Views

Bogár Gergő sípszava után a 6. percben a fehérváriak alakították ki az első helyzetet. Petrjak cselezgetett, majd ballal a bal alsót vette célba, ám Rácz bravúrosan védett. Percekkel később ismét az ukrán szélső próbálkozott, de a tolnaiak hálóőre ismét állta a sarat. A félidő feléhez érve Fiola maradt lent a földön, a jobb combját fájlalva hagyta el a pályát, helyére Rus állt be.

Félóra elteltével a sokkal motiváltabb paksiak közel álltak a vezetés megszerzéséhez. Haraszti beadása után Böde csúsztatott Könyveshez, ám Vinícius menteni tudott, az ismétlést Szabó alig lőtte mellé. Több helyzet nem volt, így 0-0-al mentek pihenni a felek.

Fordulás után a 47. percben az első lehetőség a paksiak előtt adódott. Windecker kapott egy indítást a jobb oldalon, majd a beívelését Kovácsik ütötte ki Könyves elé, aki már leszorítani nem tudta a labdát. A válaszra nem sokat kellett várni, a másik oldalon Petrjak méterekkel a kapu fölé lőtt.

A hajrára a paksiaknál Kecskés, Kulcsár és Bartha is érkezett a pályára Windecker, Haraszti és Szakály helyett. Az utolsó tíz percben többet birtokolta többet a labdát a Fehérvár, de igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani, amikor eljutottak a kapuig, Rácz nagyon magabiztosan védett.

A 4 perces hosszabbításban a hazaiak kétszer is eldönthették volna a három pont sorsát, ám nem esett gól, így 0-0-al ért véget a találkozó.

NB I, 26. forduló

Paksi FC-MOL Fehérvár FC 0-0

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Paksi FC: Rácz – Osváth (Poór 89.), Szélpál, Kelemen, Szabó – Szakály (Bartha 69.), Windecker (Kecskés 69.), Balogh – Könyves (Hahn 60.) Böde, Haraszti (Kulcsár 69.)

MOL Fehérvár FC: Kovácsik – Fiola (Rus 22.), Juhász, Vinícius, Stopira – Pátkai, Houri (Nikolics 66.) – Nego, Kovács I., Petrjak (Nikolov 79.) – Hodzic (Szabó L. 79.)

Eredeti cikk

Comments are closed.