Norris Verstappentől fog tanácsot kérni Ricciardo felidegesítésére

2020.05.30.
Comments off
44 Views

Lando Norris nem riad vissza attól, hogy tanácsot kérjen Max Verstappentől 2021-es csapattársával kapcsolatban, és egy kicsit felbosszantsa majd Daniel Ricciardót.

Noha az idei szezont még változatlan felállásban teljesítik, a McLarennél már egy kicsit 2021-re is előretekintenek, akkor csatlakozik ugyanis a csapathoz Daniel Ricciardo. A hétszeres futamgyőztes ausztrál Lando Norris csapattársa lesz. Sokan ettől humoros jelenetek tömkelegét várják, nem szabad azonban elfelejteni, hogy mindketten a másikat fogják legnagyobb ellenfelüknek tekinteni. A Max Verstappennel jó barátságban levő brit ezért azzal viccelődött, hogy a holland pilótától fogja megérdeklődni, mivel lehet felbosszantani Ricciardót.

Norris és Ricciardo tavaly is többször mókázott egymássalForrás: AFP/Roslan Rahman

Norris első F1-es szezonjában kikapott Carlos Sainz-tól, ezzel együtt nem teljesített rosszul. Jövőre azonban ismét új csapattárs mellett kell majd bizonyítania. „Nehéz bármire is számítani [Ricciardótól] addig, amíg nem találkozunk – nyilatkozta a Sky Sportsnak. – Az ember soha nem tudhatja, hogy mire számíthat, legalábbis amíg nem dolgozik a másikkal. Ugyanez volt a helyzet Carlos-szal. Danielt egy kicsit jobban ismerem, mint Carlost a tavalyi szezon elején.”

Norris és Ricciardo is sokat humorizál a pályán kívül, ezért mindketten a szurkolók kedvencei közé tartoznak. Norris ezért arra fog törekedni, hogy ugyanolyan jó viszonyt alakítson ki az ausztrállal, mint mostani csapattársával, de ettől még le akarja majd győzni. „Az ember szórakozni szeretne az F1-ben, én is azt szeretnék, de attól még a csapattársa a legnagyobb ellenfele – nyilatkozta a 20 esztendős brit, aki azzal viccelődött, hogy a Ricciardóval három közös szezont lehúzó Verstappentől kér majd tanácsot, ahogy tette azt Sainz esetében. – Bármennyire is szeretnétek jól kijönni, tudni akarod, hogy mi a másik gyengéje, erőssége, és a többi. Max sok jó tippet adott, sokat tud Carlos-ról, ahogyan Danielről is, ami nagyon jó. Ez része a játéknak, ismerned kell a csapattársadat. Egyértelműen kemény lesz, sokat fogok tanulni Danieltől, de ha bárki tudja, hogy miként lehet felidegesíteni őt, az Max. Talán hamarosan felhívom őt ezzel kapcsolatban.”

Zak Brown, a McLaren ügyvezető igazgatója szerint Norris ezzel együtt sokat fog tudni tanulni Ricciardótól. „Szerintem két nagyon komoly pilótánk van, akik a pályán kívül remek karakterek, mindketten a szurkolók kedvencei, nagyszerűek a szponzorokkal, miközben pályafutásuk más szakaszában tartanak – nyilatkozta a Fox Sports-nak. – Szerintem Daniel segíteni fogja Landót, mivel viszonyítási alapul szolgál majd neki. Hiszen tudjuk, hogy bármilyen időt is ér el Daniel az autóval, a kocsi annyira képes. Remek összehasonlítási alap lesz Landónak.”

Verstappennek Ricciardóról is lehet pár tippje NorrisnakForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

Ricciardo korábban elárulta, hogy a McLarennel azután sem szakadt meg a kapcsolata, hogy 2018-ban a Renault-t választotta. Brown sem titkolja, hogy mindig is kedvelte az ausztrált, akinek személyében ismét futamgyőztes pilótája lesz a McLarennek. „Sok éve Daniel-rajongó vagyok. Szerintem fantasztikus a pályán, szuperagresszív, senkitől sem ijed meg, és nagyszerű a tempója. Olyan pilóta, aki világbajnoki címre alkalmas autóban képes megnyerni a világbajnokságot. Remélhetőleg nem vagyunk messze attól, hogy ilyen autót adjunk neki. Nem hiszem, hogy ez 2021-ben megtörténik, mert a mostani autónkat fogjuk használni, de 2022-ben és azután remélhetőleg feljebb lépünk a rangsorban.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Eredeti cikk

Comments are closed.