NB I: Egy gól és egy piros lap a borsodi rangadón – videó

2020.05.30.
Comments off
47 Views

Hét helyen változtatott kezdőcsapatán Kuttor Attila a keddi Magyar Kupa-elődöntő visszavágójához képest, amikor is a Mezőkövesd a MOL Fehérvár FC otthonában harcolta ki a döntőbe jutást. A DVTK-nál először léphetett pályára bajnoki mérkőzésen az utánpótlás-válogatott Szűcs Kornél, aki a sérült Dusan Brkovic helyén kapott szerepet a kezdőben.

Remek hangulatban vette kezdetét a találkozó, ám sajnos az egész első félidőre jellemző volt, hogy a kapuk nem forogtak veszélyben. Az első próbálkozás Ivanovski nevéhez fűződött, aki a 12. percben a bal oldalról, éles szögből próbálkozott lövéssel, Szappanos magabiztosan védett. Nem sokkal később egy szép cselt követően Hasani lőtt 15-ről, kissé jobb oldalról, de tekerése a jobb kapufa mellett ment el. Mezőkövesdi részről egyáltalán nem jegyezhettünk fel veszélyes szituációt, az egyetlen kaput eltaláló próbálkozás is csak egy erőtlen fejes után érkezett a hosszabbítás perceiben.

A szünet előtt még felpaprikázódott egy kicsit a hangulat, miután Márkvárt hátulról megrángatta Bereczet, majd a kövesdi látványosan hátrakönyökölt. A Vidi kölcsönjátékosa sárgát kapott, de a Kövesd jöhet szabadrúgással, az ítélettől Feczkó Tamás vezetőedző nagyon kiakadt a kispadon, joggal reklamál piros lapot a visszajátszások alapján – a DVTK-tréner az öltözőbe menet is reklamált, ezért sárgát kapott.

Jól mutatta Kuttor Attila vezetőedző elégedetlenségét, hogy hármat is változtatott a szünetben, Cseri Tamás, Budu Zivzivadze és Alekszandr Karnitski is pályára lépett.

A fordulás után is ott folytatták a felek, ahol abbahagyták, alig forogtak veszélyben a kapuk. A Diósgyőr sokáig nyomást gyakorolt a Mezőkövesdre, de nem talált rést a kövesdiek védelmén. A 61. percben némileg áttörést jelentett Márkvárt 22 méterről eleresztett lövése, de jócskán fölé lőtt. Öt perccel később Kiss lövése sem okozott problémát Szappanosnak. Az utolsó félórára Feczkó Tamás a támadósorban frissített, behozta Tabakovicot és Molnárt is. Helyzetek alig adódtak a csapatok előtt, jobbára “csontzene” folyt a pályán helyenként sárga lapokkal megspékelve.

A 83. percben egy kapu előtti kavarodás után Vági lövése vágódott le a védőkről, majd a lesről visszalépő Molnár elé került a labda, Farkas elhúzta a lábát. Iványi Zoltán játékvezető habozás nélkül tizenegyest ítélt, a büntetőt Iszlai a bal felsőbe lőtte. Két perc múlva már a csereként beálló Takács tört be a tizenhatoson belülre, elhúzta a labdát Danilovic mellett, elesett, de a bíró műesés miatt sárga lappal jutalmazta az alakítását.

A hátralévő percekben még Karnitski idő előtt mehetett zuhanyozni, miután megkapta a második sárga lapját. Újabb gól nem született, így Diósgyőr 1-0-ra megnyerte a borsodi rangadót.

A mérkőzés egyetlen gólja

DVTK – Kövesd 1-0

A Mezőkövesd elleni győzelemmel a tabella negyedik helyére ugrott fel a DVTK!

Közzétette: M4Sport – 2020. május 30., szombat

NB I, 26. forduló

Diósgyőri VTK–Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (Iszlai 83. – 11-esből)

Piros lap: Karnitski 87. (Mezőkövesd)

DVTK: Danilovic – Shestakov, Szűcs K., Polgár, Vági – Iszlai, Márkvárt – Kiss T., Rui Pedro (Tabakovic 72.), Hasani (Egerszegi 87.) – Ivanovski (Molnár G. 72.)

Mezőkövesd: Szappanos – Farkas, Pillár, Szeles (Karnitski, 46.), Vadnai – Berecz, Meskhi – Vajda (Takács T. 84.), Pekár (Cseri, 46.), Nagy D. (Besirovic 58.) – Jurina (Zivzivadze, 46.).

Eredeti cikk

Comments are closed.