NB I: Az emberhátrányban játszó Újpest Kisvárdán is elvérzett – videó

2020.05.30.
Comments off
43 Views

I. félidő

A Zalaegerszeg kaposvári győzelme miatt a kiesőhelyhez egy pontra közeledő Újpest a Kisvárda otthonába látogatott az NB I szombati játéknapjának első mérkőzésén.

Nehezen lendültek játékba a felek, mindkét együttes támadójátékába sok hiba csúszott az első 20 percben, így a kapuk sem forogtak igazán veszélyben. Az ivószünet után azonban rögtön felpezsdült a meccs, a 200. élvonalbeli találkozóját játszó Gosztonyi előbb egy csúsztatást követően került helyzetbe, ám közeli próbálkozását bravúrral védte Banai, majd fél perccel később ismét Gosztonyi kísérletezett, ezúttal már távolabbról, de az újpesti kapusnak megint sikerült nagyot mentenie. A 28. percben Bumba is közel állt a vezetőgólhoz, a román játékos azonban Viana jobb oldali beadása után 10 méterről mellé fejelt.

A 42. percben az Újpest is veszélyeztetett: Rácz fejelt Novothnyhoz, aki kapura fordult és 14 méterről lőtt, de Dombó védett, a kipattanó visszakerült Ráczhoz, a középpályás pedig közelről a jobb oldali kapufát találta el. Az ellentámadást követően a rendkívül aktívan és veszélyesen játszó Gosztonyi a jobb oldalról, a tizenhatoson belülről lőtt, Banai azonban ezt is fogta, így nem született gól az első félidőben.

II. félidő

A második játékrészre csak a vendégek változtattak, Rácz helyére Andreias Calcan érkezett, aki azonban csak 10 percet tölthetett a pályán, miután Márkus Tamás asszisztens kiszúrta, hogy a román játékos odacsapott Proticnak, így Bognár Tamás játékvezető kiállította őt.

Az emberelőnyt nyolc perccel később máris gólra váltotta a Kisvárda: Viana jobb oldali beadása után Bumba kibújt az elmélázó Pauljevic mellől és a bal sarokba lőtt 6 méterről, 1-0.

Ott azért elaludt az Újpest védője.Bumba szemfüles góljával szerzett vezetést a Kisvárda. A meccset itt nézhetitek élőben: https://bit.ly/2yQbAJC

Közzétette: M4Sport – 2020. május 30., szombat

Ezt követően is a Kisvárda akarata érvényesült, a hazaiak bátran próbálkoztak lövésekkel, Protic, Karaszjuk és Lucas is célba vette Banai kapuját. A vendégek emberhátrányban egyáltalán nem okoztak veszélyt Dombó számára, annak ellenére sem, hogy Nebojsa Vignjevic vezetőedző Antonio Perosevicet és Bacsa Patrikot is a pályára küldte a hajrára.

A hatperces hosszabbításban aztán nem maradtunk izgalmak nélkül, előbb a 92. percben Protic 17 méterről végezhetett el szabadrúgást, kissé jobb oldalról a jobb alsót vette célba, de Banai oldalra ütötte a labdát. Egy perccel később nagyon közel állt az egyenlítéshez az Újpest: Perosevic lőtt 17 méterről, Dombó bravúrral védte a bal alsóba tartó labdát, majd a kipattanót Bacsa közvetlen közelről gólra válthatta volna, ám a kisvárdai kapus az előzőnél is nagyobb védést mutatott be.

A 96. percben Obradovic hatalmas ziccerben megduplázhatta volna az előnyt, de egy az egyben Banaival a jobb alsó mellé lőtt – így maradt az 1-0.

NB I, 26. forduló

Kisvárda–Újpest 1-0 (Bumba 63.) Kiállítva: Calcan (55.)

Kisvárda: Dombó – Melnyik, Ene, Rubus, Protic – Karaszjuk, Lucas – Gosztonyi (Sassá, 62.), Bumba (Obradovic, 96.), Cukalasz (Tischler, 62.) – Viana (Simovic, 82.).

Újpest: Banai – Pauljevic, Ristevski, Heris, Balázs – Onovo, Sedlacek (Perosevic, 83.) – Simon (Bacsa, 80.), Rácz (Calcan, 46.), Obinna – Novothny.

Eredeti cikk

Comments are closed.