Megkapta az engedélyt az osztrák F1-es nagydíj

2020.05.30.
Comments off
49 Views

Zöld utat kapott a Forma-1-es Osztrák Nagydíj, így várhatóan júliusban Ausztriában elkezdődik a koronavírus-járvány miatt eltolódó F1-szezon. A végső szót az osztrák egészségügyi minisztérium mondta ki szombaton, a július 5-én és 12-én rendezendő dupla versenyhétvégét ugyanakkor zárt kapuk mögött kell megrendezni Spielbergben.

A szabályok értelmében a csapattagoknak negatív vírus-tesztet kell produkálniuk, hogy beléphessenek az országba helyszínen pedig 2000 főben maximalizálták a résztvevő dolgozók összlétszámát. Az istállók képviselőit külön szállodában helyezik majd el.

Osztrák sajtóértesülések szerint a spielbergi duplázás esetén az egyszerűbb utazás érdekében nem a Brit, hanem a Magyar Nagydíj következne, mégpedig július 19-én.

Ezután térne a mezőny Silverstone-ba, ahol augusztus 2-án és 9-én is lenne futam. Augusztus 16-án Barcelona, augusztus 30-án Spa, míg szeptember 6-án Monza lenne a helyszín, és a Forma-1 csak ezek után utazna a tengerentúlra.

A Forma-1 vezetése 15-18 verseny megrendezésében bízik azok után, hogy a koronavírus-járvány miatt a márciusi Ausztrál Nagydíjat törölték, majd sorrendben a bahreini, a vietnami, a kínai, a spanyol, az azeri és a kanadai versenyt is elhalasztották. A holland, a monacói és a francia versenyt szintén törölték.

(MTI)

Eredeti cikk

Comments are closed.