A ZTE duplázója: “Nem akarok telhetetlen lenni” – ezért élvezi a futballt

2020.05.30.
Comments off
40 Views

Péntek este a ZTE kiütéses, 6-0-s győzelmet aratott a Kaposvár ellen az NBI 26. fordulójának nyitómeccsén. A találkozó után a két vezetőedző értékelte a látottakat, valamint a zalaegerszegiek csatára, Radó András is nyilatkozott az M4 Sportnak.

Már a mérkőzés előtt a gólkirályi címet megcélzó, a somogyiak ellen két-két gólt és gólpasszt jegyző játékos megerősítette mesterét, nagyon élvezik a futballt az új vezetőedző irányításával.

Nagyon jól kezdtünk, hamar sikerült két gólt szereznünk, ami megadta nekünk az alaphangulatot. Nehéz meccsre számítottunk. Nyilván hogy így kezdtünk, és végül ez is lett a végeredmény, kívülről könnyű meccsnek tűnhetett. Ettől függetlenül hosszú kihagyás után egy ilyen mérkőzéssel visszatérni nagy dolognak számít, hiszen sokat dolgoztunk érte.

Márton Gábor érkezése óta Radó hat meccsen hét gólt szerzett, és a péntek este szerzett duplájával már 12 találatnál jár a bajnokságban, ezzel ideiglenesen megelőzte 11 találattal rendelkező Davide Lanzafamét a góllövőlistán.

Szerencsére eddig is szereztem gólokat, de jó pár helyzetet is kihagytam. Az edzőnk a támadóharmadban olyan szabadságot hagy, és kér a játékosoktól, ami egy támadónak felszabadultságot ad. Nem csak rajtam látszik, hanem a támadóharmadban lévő játékosok mindegyikén, hogy élvezik a futballt. Hálistennek eredményesek is vagyunk.

Kérdésre válaszolva elmondta: sajnálja, hogy nem sikerült megszerezni a harmadik gólját.

Soha nem szoktam cserét kérni. Az edzőm is látta, hogy tudok még gólt szerezni, ezért sem cserélt le. Nagyon sajnálom, hogy a harmadikat nem tudtam megszerezni, de nem akarok telhetetlen lenni. Ez egy jó kezdés volt nekem és a csapatnak is – tette hozzá.

A ZTE edzője: “Fenomenális volt”; Disztl: “A védekezés, amit három hétig gyakoroltunk, nem működött” – nyilatkozatok

Eredeti cikk

Comments are closed.