Véberék edzőként térnek vissza Újpestre: “Számunkra is új ez a feladat” – videó

2020.05.29.
Comments off
55 Views

Véber György vezetőedzőként, Szlezák Zoltán pedig másodedzőként veszi át az Újpest U19-es csapatának irányítását.

Hogy milyen nekünk újra itthon? Azt hiszem, mindkettőnk nevében mondhatom, hogy soha el sem mentünk Újpestről. (…) Azt vallom, hogy az U19 az már szinte felnőttfutball, legalábbis annak az előszobája. Nem véletlen, hogy ezt a korosztályt ajánlották fel nekünk, hiszen mindketten felnőttcsapatoknál dolgoztunk többnyire. Itt már olyan felkészítést, képzést lehet adni a játékosoknak, ami ugródeszka lehet az első csapat felé – mondta Véber György, aki azt is hozzátette, hogy már a télen felmerült újpesti visszatérésének lehetősége.

A megállapodás értelmében június 1-től lép életbe a szerződésünk, azt a hónapot pedig a csapat feltérképezésére fogjuk használni. Nyilvánvaló célkitűzés az, hogy a csapatnak olyan játékstílusa alakuljon ki, ami méltó a klub hagyományaihoz és múltjához, de talán hozzánk is. És hogy a játékosok idővel oda tudjanak kerülni a felnőtt csapathoz. Számunkra is új ez a feladat, nagy reményekkel vágunk bele – tette hozzá.

Szlezák Zoltán hozzátette, hogy pályaedzői feladatai mellett külön foglalkozik majd a védőjátékosok képzésével, fejlesztésével is.

Véber és Szlezák is tagja volt az Újpest legutóbbi, 1998-as bajnokcsapatának, előbbi összesen 197, az egykori védő pedig 356 élvonalbeli mérkőzésen szerepelt a lila-fehéreknél. Véber aztán a 2006-ban ezüstérmet nyert, Mészöly Géza irányította csapatnak volt a másodedzője, míg Szlezák korábban a B-együttest vezette a klubnál. A két szakember 2013 és 2014 között a Mezőkövesdnél is együtt dolgozott.

Eredeti cikk

Comments are closed.