Ricciardo: Évek óta egyeztettem a Ferrarival

2020.05.29.
Comments off
38 Views

Daniel Ricciardo elárulta, hogy a Ferrari vele is folytatott egyeztetéseket arról, hogy Sebastian Vettel utódja legyen Maranellóban, ezek a beszélgetések pedig egészen addig tartottak, amíg nem írt alá a McLarenhez.

Miután Sebastian Vettel és a Ferrari bejelentette, hogy az idei év végén elválnak útjaik, sokan azt várták, hogy a Scuderia Daniel Ricciardót szerződteti a négyszeres világbajnok helyére. Az ausztrált már Kimi Räikkönen 2018-as távozásakor is összeboronálták a vörösökkel, de sem akkor, sem most nem igazolt Maranellóba. Az ehelyett a Renault-tól a McLarenhez szerződő pilóta a CNN-nek elárulta: az utolsó pillanatig kapcsolatban állt a Ferrarival.

Volt esélye egy ferraris ülésreForrás: NurPhoto via Getty Images/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

Ricciardót sokan, sok szempontból tökéletes választásnak tartották Charles Leclerc mellé: gyors, bizonyítottan képes versenyeket nyerni, és ami különösen fontos, nem tartozik a balhés pilóták közé. A Ferrari azonban Carlos Sainz mellett döntött, holott Ricciardóval évek óta folytatott megbeszéléseket. Már néhány éve egyeztetünk, ezek az egyeztetések pedig egészen mostanáig zajlottak. Ezt nem tagadom, megállapodás viszont nyilvánvalóan sosem jött létre” – nyilatkozta az ausztrál. Arról, hogy végül miért nem született megállapodás, meglehetősen homályosan fogalmazott. „Valójában nem tudom, de soha nem is foglalkoztam ezzel részletekbe menően. Mindenki azt mondja, hogy passzoltunk volna egymáshoz a nevem és egyéb háttérdolgok miatt, de törekszem rá, hogy semmilyen helyzetben se az érzelmeim vezéreljenek.”

Saját elmondása szerint nem marcangolja magát amiatt, hogy a tapasztalatlanabb és kevésbé sikeres Sainz-ra esett a Ferrari választása.

„Látom, hogy miért Carlos mellett döntöttek. Nem úgy tekintek erre, hogy »miért nem engem választottak?«, inkább úgy, hogy igen, Carlosnak nagyon erős volt a tavalyi éve, jelenleg a keresett pilóták közé tartozik, és gondolom illeszkedik a mostani Ferrariba.”

Nem féltékeny Sainz-raForrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Bryn Lennon – Formula 1/Bryn Lennon – Formula 1

Maranelló helyett Ricciardo így most Wokingban kezdhet új életet, 2021-től ugyanis a McLaren versenyzője lesz. A Renault csapatfőnökét láthatóan nagyon érzékenyen érintette, hogy sztárigazolása egyetlen szezon után a távozás mellett határozott. „Egyetlen döntés sem fekete vagy fehér, úgyhogy erre a kérdésre sem tudok feketén vagy fehéren válaszolni” – felelte a távozásának miértjeit firtató kérdésre.Nem volt heuréka pillanat, amikor felkiáltottam, hogy »igen, ezt kell tennem!« Sem a McLaren, sem a Renault részéről nem történt olyasmi, ami miatt egyik pillanatról a másikra azt kellett mondanom, hogy tovább kell állnom. A McLarennel már azelőtt kapcsolatban álltam, hogy a Renault-hoz igazoltam, a megbeszélések pedig idővel folytatódtak. Nyilván nem egyik napról a másikra hoztam meg a döntést.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Eredeti cikk

Comments are closed.