NB I: A ZTE-nél “csúnya” győzelemnek is örülnének, Kaposváron már rendbe jött a játékosok önbizalma – ezt várják az edzők

2020.05.29.
Comments off
38 Views

NB I, 26. forduló

Kaposvári Rákóczi FC–ZTE FC (20:00)

Waltner Róbert (Kaposvár): – Számomra mindig különleges a Zalaegerszeg elleni mérkőzés. Nem titkolom, hogy közel áll a szívemhez a csapat, de jelen pillanatban a Kaposvár sikereiért dolgozom. Erre a kilencven percre félre kell tenni az érzelmeket, hiszen mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk. Várjuk, hogy újra mérkőzést játszhassunk, hiszen a karanténidőszak senkinek sem volt jó. A játékosok csak otthon edzettek, de csak futni tudtak, ami elég monoton labda nélkül. Becsületükre legyen mondva, hogy mindenki elvégezte a munkát. Örülünk neki, hogy minden visszaállt a régi kerékvágásba, hiszen újra közösen edzünk és végre mérkőzést is tudunk játszani. Az utolsó két bajnoki mérkőzésen már nem volt rendbe a társaság önbizalma a sok vereség miatt. Ebből úgy látom, hogy kilábaltak, így bizakodva várjuk a folytatást. Sajnos kevesen vagyunk a sérülések miatt, így az elmúlt edzéseken nem tudtuk azt a taktikai játékot játszani, amit szerettem volna. Így egy másfajta edzéssel készültünk a pénteki mérkőzésre. A keretünk nem elég bő, így nem tudok annyira rotálni, ezért nem tudom, hogy kihasználjuk-e mind az öt cserelehetőséget. Elképzelhető, hogy újoncot avatunk a hátralévő mérkőzéseken, hiszen Keresztes Zalán hetek óta velünk edz. (www.rakoczifc.hu)

Márton Gábor (ZTE): – Ez egy olyan meccs, amit meg kell nyernünk. Eddig nem volt a csapaton a kötelező győzelem nyomása, a korábbi meccseinken inkább az ellenfeleknek volt vesztenivalója, most nekünk lesz. Bízom benne, hogy most már gyorsan elkerülünk a kieső helyről, mert megérdemelné a csapat. Amikor valamiért harcolsz, és van eredménye, az minden szempontból pozitív, de most már ott tartunk, hogy van a játékosokban egy egészséges önbizalom azzal kapcsolatban, hogy reális a bennmaradás, és nem elsősorban az ellenfelekkel kell foglalkoznunk, hanem saját magunkkal. Azt gondolom, mindenki tudja a feladatát, hogy miért edzünk, miért lépünk pályára, itt már nem nekem kell motiválnom a játékosokat. Kaposváron az dönthet a javunkra, hogy rúgunk gólt, és nem kapunk. Akkor már nyertünk. Egy ilyen leállás után a lényeg a győzelem, a többi most még mellékes. Nem szeretnénk szépen meghalni, annak is örülnék, hogyha amíg belelendülünk, “csúnyán” nyernénk a meccseket, ami helyrebillenteni a dolgokat. Utána lépésről lépésre lehet a jó játék felé menni, de ehhez előbb bent kell maradni, amihez meg a győzelmek kellenek. (www.ztefc.hu)

Csak egy hónapra állhat le nyáron az NB I: “A jövő tervezése most nagyon nehéz feladat”

Eredeti cikk

Comments are closed.