Erste Liga: ismét Hetényi Zoltán lett az idény kapusa

2020.05.29.
Comments off
48 Views

Az előző idényhez hasonlóan a félbeszakadt 2019–2020-as idényben is Hetényi Zoltánt választották a jégkorong Erste Liga legjobb kapusának.

Hetényi Zoltán lett az idény legjobb kapusa (Fotó: Kiss Annamarie/Hajdú-Bihari Napló )

A magyar szövetség honlapja szerint a Debreceni EAC játékosa az alapszakaszban 93.3 százalékkal védett, a középszakaszban 93.16 volt a mutatója, majd a negyeddöntőben még javult, és 95 százalékos hatékonysággal teljesített a Csíkszereda ellen.

Hirdetés

A legjobb hátvéd díját az FTC-Telekommal bajnok Jere Pulli kapta. A finn védőnek ez volt az első idénye a ligában. A csatárok között a szintén megosztott aranyérmes Csíkszereda kanadai játékosa, Joshua Shalla diadalmaskodott. A 28 éves csatár az alapszakasz assziszt- és pontlistáját az első helyen zárta: 34 meccsen 28 gól és 39 gólpassz volt a termése. A posztonkénti elismerések a liga vezetőedzőinek szavazatai alapján dőltek el.

A főszponzor Erste Bank – a korábbi évekhez hasonlóan – ezúttal is „Higgy Magadban” különdíjakkal jutalmazta az idény kiemelkedő játékosait, akikre a liga csapatai jelölhettek. Az év felfedezettje Szűcs István (Hokiklub Budapest), míg az év legsportszerűbb játékosa Léránt René (DEAC) lett, Azari Zsolt (Dunaújvárosi Acélbikák) pedig példamutató magatartásával, hozzáállásával, munkavégzésével emelkedett ki társai közül. A díjjal 500 ezer forintos jutalom is jár.

Eredeti cikk

Comments are closed.