Egy korszak vége: a Williams F1-csapat eladását tervezik

2020.05.29.
Comments off
40 Views

Hiába hozták még lejjebb a költségplafont a Forma-1 csapatai, a koronavírus-járvány okozta gazdasági hatások nem kerülik el az istállókat: pénteken kiderült, hogy a Williams csapatának fennállása óta először reális közelségbe került, hogy Sir Frank Williams részben vagy teljes egészében eladja az 1977-ben alapított csapatot.

A hír azután kezdett el terjedni Twitteren, hogy a csapat 13 millió fontos veszteségről számolt be 2019-re, és egyúttal bejelentették, hogy azonnali hatállyal felbontották a szerződésüket a főszponzor ROKiT-tal.

Hogy nem csak pletykáról van szó, azt az is bizonyítja, hogy a Williams pénzügyi elemzők segítségét kérte egy új stratégia megalkotásában, és ebben szerepel a részleges vagy teljes eladás lehetősége is.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy aktívan várják a csapat iránt érdeklődők ajánlatát, és bár nem biztos, hogy meg is történik az eladás, ha érkezik megfelelő opció, akkor el fogják fogadni azt.

A csapatot 1977-ben alapító Sir Frank Williams, illetve az istállót vezető lánya, Claire Williams mindig is eltökélten próbálták elkerülni a csapat eladásának lehetőségét, ez is jól jelzi, mennyire szorult helyzetbe kerültek részben a koronavírus-járvány hatására.

A pénteki bejelentés egyben azt is jelenti, hogy a Williams szezon előtti, barcelonai teszten használt festése nem fut majd egyetlen futamon sem – a ROKiT nélküli mintát majd a szezon júliusi indulása előtt mutatják majd be. Ezen feltehetőleg el fog tűnni a vörös szín, és a fehér dominál majd.

A Williams már korábban megvált a Williams Advanced Engineering nevű technológiai és mérnöki részlegétől.

Eredeti cikk

Comments are closed.