A Mercedes közleményt adott ki arról, hogy kiszáll-e az év végén az F1-ből

2020.05.29.
Comments off
36 Views

Gyorsan igyekezett elejét venni a pletykáknak, és közleményt adott ki Forma-1-es istállója és annak csapatfőnökének jövőjéről a Mercedes.

A Mercedes reagált az elsőként a német sajtóban megjelentek értesülésekre, és több, az ezt taglaló médiumnak eljuttatott közleményében biztosított arról mindenkit, hogy nem tervez az év végén kiszállni a Forma-1-ből.

Az Auto Bild Motorsport tudósítója korábban arról számolt be, hogy Toto Wolff csapatfőnök az idei szezon után lemond posztjáról, viszont a felügyelőbizottság tagja marad. A Mercedes közleménye ezt az értesülést nem cáfolta, csak annyit mondott, hogy a folytatást is Wolff-fal közösen képzelik el.

A Mercedes a jelek szerint maradForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jan Woitas

Az osztrák üzletember távozása mellett Thomas Bach lehetséges forgatókönyvként felvázolta, hogy a jelenlegi formában véget ér a Mercedes F1-es jelenléte, és Lawrence Stroll kanadai milliárdos Wolff-fal közösen többségi tulajdonossá válik az istállóban.

A gyártó közleménye azonban elolszlatta ezeket a feltételezéseket, és egyértelműen kijelentette, hogy a Daimer 2020 után is gyári csapattal kíván szerepelni a motorsport királykategóriájában.  

„A Mercedes Forma-1-ből való esetleges kivonulása körüli spekulációk továbbra is megalapozatlanok és meggondolatlanok – olvasható a közleményben. – A sportág a megfelelő lépéseket hozta, hogy megbirkózzon a koronavírus-járvánnyal, és biztosítsa a jövőbeli pénzügyi fenntarthatóságot. Ez egy fontos lépés, amelyet üdvözöltünk. Világos szándékunk, hogy az elkövetkező években is a Mercedes-Benz gyári csapataként versenyezzünk a Forma-1-ben, tegyük mindezt Toto Wolff-fal ügyvezető üzlettársként.”

A közlemény utolsó mondata az, ami sokatmondó a jövőre nézve, azt ugyanis nem jelentették ki, hogy a csapatot működtető vállalatban 30%-os részesedéssel bíró Wolff-fal a csapatfőnöki székben képzelik el a jövőt, csupán azt állították, hogy továbbra is ő lesz az ügyvezető. Mindez csak erősítheti azokat a pletykákat, amelyek szerint az osztrák lejjebb akar adni a Forma-1-es kötelezettségeiből, és olyan pozíciót szeretne, amelyben nem kell elutaznia minden versenyre.

Továbbra sincs kizárva, hogy 2021-ben már nem ő lesz a Mercedes F1-es csapatfőnökeForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

„Nagyon sok minőségi időt töltöttünk együtt a karantén alatt, jó volt újratölteni az akkumulátorainkat és egy kis nyugodtságot vinni az életünkbe, mivel mindig nagyon hektikus a naptárunk, egyfolytában utazunk és bőröndöket pakolunk, mindig megyünk valahova. Egyértelműen olyan irányba tartott az életünk, ami nem hiszem, hogy hosszabb távon fenntartható” – nyilatkozta Susie Wolff, Toto Wolff felesége az ESPN-nek adott páros interjújuk során, ami szintén apró jelzés arra vonatkozóan, hogy hamarosan változás állhat be a csapatfőnök életében.

A Daimler szóvivője szerint semmi sem változik

Noha a közlemény világosan nem jelenti ki, hogy Wolff marad a csapatfőnök, csak annyit közöl, hogy ő marad az ügyvezető, ezt megtette helyette a német Handelsblattnak Jörg Howe, a Daimler szóvivője. „Nincsenek arra vonatkozó terveink, hogy kiszálljunk a Forma-1-ből, nem született ilyen döntés, és nincs is okunk kilépni. Toto a csapatfőnökünk és az is marad a jelenlegi szezon után is” – idézi a német lap Howe-ot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Eredeti cikk

Comments are closed.