2019-ben még letagadott adósságokról beszélt az egri pólócsapat elnöke

2020.05.29.
Comments off
38 Views

Az egri vízilabda-klub korábbi vezetése által felhalmozott adósságokról beszél Szécsi Zoltán a klub Facebook-oldalára feltöltött videóban, amelynek apropója a csapat anyagi helyzetét rendező Emmi-támogatás.

A videóban Szécsi olyan adósságtételekre is kitér, amelyeket 2019 őszén – egy kiszivárgott levél után – először letagadott. A taoprogramban talált 55 millió forintos forráshiányt később közleményben is tagadták, bár ez már akkor is furcsa volt, hiszen ugyanebben a közleményben azt is megerősítették, hogy a szükséges 110 millió helyett csak 55 millió volt a számlákon.

Szécsi a videóban további 45 millió, az előző klubvezetéstől örökölt számlatartozást is említ, majd azzal folytatja, hogy mire 1,5-2 hónap alatt átvilágították a klub gazdasági helyzetét, kiderült, hogy az éppen aktuális szezonban 120 milliós működési hiánnyal számolhatnak.

Szintén az átvilágítás alatt derült ki, hogy a 2018-19-es, illetve a 2019-20-as szezonokra több játékos és edző is 95%-os béremelést kapott, ami Szécsi szerint évi 40 millió “értelmezhetetlen és vállalhatatlan” plusz kiadást jelentett a klub költségvetésére nézve. Ezen felül a 2016-18 közötti időszakot felölelő NAV-vizsgálat 30 millió visszatérítendő áfát és mellé 60 milliós bírságot jelentett kiadásban a csapatnak, de a 2011-es taoprogram után 2018-ban megítélt 40 millió forintos visszafizetést is csak az új klubvezetés, már 2019-ben fizette vissza.

Szécsi megemlíti azt is, hogy az évi 100 millió forintot jelentő, a várostól reklámpénzként érkező támogatás kérdését hiába  próbálta rendezni a polgármester Mirkóczki Ádámmal, az elzárkózott ettől.

Ezek után érkezett meg az Emberi Erőforrás Minisztériumának Sport Szakállamtitkárságától a 300 millió forintos azonnali támogatás felajánlása, amivel rendezni tudják a klub anyagi helyzetét, és az ob I.-ben tudják folytatni a szereplést.

Frissítés (16.13): Megkerestük Szécsit, hogy tisztázza az ellentmondást, ezt írta: „A 2019. szeptemberi belső vizsgálat az akkor rendelkezésre álló információk alapján született. Azóta az akkoriakkal ellentétes információk is napvilágot láttak, illetve lezárult egy akkor még folyamatban lévő NAV vizsgálat.”

Eredeti cikk

Comments are closed.