Speciális körülmények mellett térhetnek vissza az NB I-ben a szurkolók: büfék alkohol nélkül és csomagolt kínálattal – a részletek

2020.05.28.
Comments off
43 Views

Mint honlapunkon is beszámoltunk róla, a friss kormányrendelet lehetőséget ad a kluboknak arra, hogy már a hétvégén is nézők előtt rendezhessenek labdarúgó mérkőzéseket.

A szövetség a kluboknak ajánlásokat és elvárásokat juttatott el a szervezéssel kapcsolatban.

Sport zóna

A Sport zónára vonatkozó előírások nem változnak, vagyis továbbra is a mérkőzéshez elengedhetetlenül szükséges személyek, kizárólag a játékosok, a regisztrációs kártya szabályzatban meghatározott sportszakemberek és a mérkőzések megrendezéséhez minimálisan szükséges üzemeltető, egészségügyi és kiszolgáló személyzet, valamint az előírt számban médiás munkatársak léphetnek be. Ezen személyek, sportszakemberek a mérkőzés előtt az előírtaknak megfelelően negatív teszteredmény birtokában léphetnek be a Sportzónába. A Sport-zóna és a Protokoll (nézőtéri) zóna között a mérkőzés előtt 2,5 órával a mérkőzést követően másodikként távozó csapat távozásáig tilos az átjárás. Ez alól senki nem lehet kivétel. A Sport-zónára vonatkozó Belépési és Részvételi listát a korábban meghatározottaknak megfelelően a sportszervezet köteles leadni az MLSZ-nek.

Protokoll zóna

A Protokoll (nézőtéri) zónára vonatkozóan a továbbiakban az MLSZ kötelező előírásokat nem fogalmaz meg. A korábbi ajánlások figyelembe vételét továbbra is javasoljuk. A protokoll zóna kijelölés megszűnik, a VIP terület és a nézőtér használati feltételeinek meghatározása a sportszervezet joga és felelőssége. Akárcsak a stadion egészében, a VIP területen is fokozattan be kell tartani és tartatni az országos általános járványügyi előírásokat, így pl. a minimális távolságtartást, a maszk használatát vagy a skybox-okban fogadható vendégek számának meghatározását.

Jegyértékesítés

A jegyértékesítés formájának, szabályainak meghatározása a szervező egyesület joga és felelőssége, a kormányrendeletben előírtak valamint az MLSZ vonatkozó szabályzatainak betartásával.

A kormányrendelet előírásaira tekintettel, valamint az esetlegesen szükséges kontaktkutatás hatékonysága érdekében az MLSZ javasolja, hogy a sportszervezetek névre szóló jegyértékesítést alkalmazzanak, és a jegyértékesítést internetes formában oldják meg.

A rendelet előírja, hogy minden negyedik széken ülhet néző, és egymás mögött ne üljenek szurkolók. Javasoljuk a jegyeladási felületen a jegytükröt ennek megfelelően rögzíteni. Célszerű az egy személy által vásárolható jegyek korlátozása 2 vagy 4 darabban.

Beléptetés

A beléptetés szabályainak meghatározása a szervező egyesület joga és felelőssége, a kormányrendeletben előírtak valamint az MLSZ vonatkozó szabályzatainak betartásával.

Erőteljesen javasoljuk, hogy a rendezők a beléptetés során viseljenek védőfelszerelést (maszk, gumikesztyű), a beléptető kapuk előtti területeken pedig felfestéssel, szükség esetén kordonokkal célszerű biztosítani, hogy a beléptetésre várakozó szurkolók megtartsák a kötelező védőtávolságot.

Beléptetéskor javasolt a szurkolók testhőmérsékletének vizsgálata.

A kapuk előtt – az előzetes tájékoztatás mellett – közreműködők, önkéntesek igénybevételével vagy hangosbemondó útján ajánlott tájékoztatni a nézőket a belépés és a részvétel feltételeiről.

A tájékoztatás során célszerű kitérni a maszk viselésére, a védőtávolság betartására, valamint a rendszeres kézmosásra, fertőtlenítésre.

A beléptető pontok előtt, valamint a büfék, mellékhelyiségek közelében kérjük, hogy a sportszervezet megfelelő számban kézfertőtlenítőt helyezzen ki.

Büfék

A büfék igénybevételének kialakítása során törekedni kell arra, hogy csak előre csomagolt, egyszerű kínálatból tudjanak vásárolni a szurkolók. Érdemes kerülni a csomagolás nélküli, meleg termékek, égetett magvak árusítását. Az üdítő kiszolgálása történhet palackban, de ebben az esetben a kupakot a termékről el kell távolítani. Alkoholos italok értékesítését célszerű kerülni annak érdekében, hogy a szabályok és járványügyi rendelkezések hatékonyan érvényesítésre kerülhessenek. A büfék környezetében kézfertőtlenítés lehetőségét érintésmentes fertőtlenítő állomások elhelyezésével kell biztosítani.

B-közép

A B-közép esetében – ahol jellemzően nehezebb biztosítani az előírt védőtávolságot – elengedhetetlen előzetes egyeztetések lefolytatása a szektor igénybevételével kapcsolatban.

A döntés utáni első, nézők előtt rendezett mérkőzés a péntek esti Kaposvár – ZTE találkozó lesz.

Eredeti cikk

Comments are closed.