Eldőlt, hogy csak 2021-ben rendezik meg az F1-es Holland Nagydíjat

2020.05.28.
Comments off
55 Views

Először csak elhalasztották, de nézők nélkül az idén nem rendezik meg a versenynaptárba visszatérő Holland Nagydíjat. A pálya készen állt, de ünnepi hétvégével akarják újra fogadni az F1-et.

Hivatalosan is megerősítették, hogy az előzetes tervekkel ellentétben az idei év során nem tér vissza a Holland Nagydíj a Forma-1 versenynaptárába. A futamot a koronavírus terjedése miatt először elhalasztották, de továbbra is csak zárt kapus rendezés jöhetne csak szóba.

Ennek következtében az a döntés született, hogy a Holland Nagydíjat csak 2021-ben rendezik meg újra. A megváltott jegyek természetesen érvényesek maradnak a jövő évi versenyre, amelynek időpontját egyelőre nem közölték, így nem tudni, hogy az idén május elejére tervezett verseny helye változik-e a menetrendben.

Lammers szerint szurkolók nélkül nem lesz Holland NagydíjForrás: AFP/Remko De Waal

„Teljesen felkészültünk az első versenyre és még mindig készen állunk – nyilatkozta Jan Lammers, a verseny sportigazgatója. – Ez hihetetlen eredmény, ami a szurkolóknak, valamint a résztvevő vállalatoknak és kormányzati szerveknek köszönhető. A Forma-1 szervezőivel közösen megvizsgáltuk a verseny idei átütemezésének lehetőségét, de

a holland rajongókkal közösen szeretnénk megünnepelni a Forma-1 zandvoorti visszatérését. Türelmet kérünk mindenkitől. Én 35 éve várok erre, belefér még egy év.”  

A versenyre lényegében azonnal elkelt az összes jegy és hatalmas várólisták is kialakultak az egyre sikeresebb Max Verstappen miatt. A holland fiatal 2015-től az F1-es mezőny állandó tagja, a Red Bulltól eddig nem kapott világbajnoki címre esélyes autót, de az előszezoni teszteken úgy tűnt, a Mercedes pilótái mögött ő lehet a legerősebb versenyző.

A zandvoorti pályán jelentős fejlesztéseket végeztek, de megmaradt a régi vágású jellege.  

A korszerű biztonsági előírások miatt a célegyenesre vezető kanyar amerikai stílusú, döntött lett, és az 1-es szektorban is kialakítottak egy progresszívan emelkedő, döntött kanyart. A szűk, de tempós aszfaltcsík és a kevés bukótér várhatóan kemény kihívás elé állítja majd a pilótákat, de az éles bevetésre ezek szerint még várni kell.  

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Eredeti cikk

Comments are closed.