Az MLSZ is megerősítette: Újra lehetnek nézők az NB I-es stadionokban és a kupadöntőn

2020.05.28.
Comments off
45 Views

Mint arról reggel beszámoltunk, egy friss kormányrendelet szerint korlátozásokkal és komoly előírások betartása mellett, de újra látogathatók lesznek akár az élvonalbeli labdarúgó-mérkőzések is.

Amennyiben a szervező klub úgy dönt, hogy él a lehetőséggel, bizonyos korlátozások és óvintézkedések mellett május 28-tól ismét beengedhetők nézők a labdarúgó-mérkőzésekre a kormány döntése értelmében – írja az mlsz.hu.

A mérkőzést szervező kluboknak a lelátókon biztosítaniuk kell a távolság tartását annak érdekében, hogy a járványügyi védekezés feltételei adottak legyenek. A sport-zónára, azaz a pálya közvetlen környezetére ugyanazok a szigorú előírások vonatkoznak, mint az elmúlt időszakban, azaz csak olyan személyek léphetnek be erre a területre, akik részvétele nélkülözhetetlen a mérkőzéshez, és friss negatív koronavírusteszttel rendelkeznek.

A lelátókra vonatkozóan a rendelet előírásokat fogalmaz meg a hazai klubok számára. Ennek fontos eleme, hogy kizárólag minden negyedik széken ülhetnek szurkolók. Az összes közösségi területen meg kell tartani a kellő távolságot (a mérkőzés előtt, alatt, után, ideértve a pénztárakat, a belépési pontokat, a büféket, illetve a mellékhelyiségeket is).

Az MLSZ csütörtökön ajánlást fogalmazott meg a klubok felé annak érdekében, hogy a nézők beengedése az egészségvédelmi előírások betartásával minél kevesebb kényelmetlenséggel járjon a szurkolóknak, de minden klub szabadon dönt a lebonyolítás feltételeiről.

Az MLSZ, mely szervezője a Magyar Kupa döntőjének, a lehetőséget kihasználva hamarosan megkezdi a jegyek értékesítését – kizárólag online – a jövő heti Budapest Honvéd–Mezőkövesd-Zsóry FC összecsapásra.

Az OTP Bank Liga 26. fordulójának menetrendje:

Május 29., péntek

20:00: Kaposvár – ZTE FC

Május 30., szombat

16:55: Kisvárda – Újpest

19:00: Diósgyőr – Mezőkövesd

21:05: Paksi FC – MOL Fehérvár

Május 31., vasárnap

18:55: Bp. Honvéd – DVSC

21:05: Puskás Akadémia – Ferencváros

Eredeti cikk

Comments are closed.