Női kézi: Vjahireva lett az orosz bajnokság legértékesebbje

2020.05.27.
Comments off
35 Views

A Rosztov-Don és az olimpiai címvédő válogatott erősségét, Anna Vjahirjevát választották meg az orosz női kézilabda-bajnokság legértékesebb játékosának. A magyarokkal azonos olimpiai selejtezőcsoportban szereplő nemzeti együttesben és klubcsapatában is meghatározó szerepet játszó irányító-átlövőnek a címet az orosz élvonalbeli klubok edzőinek, újságíróknak és szurkolóknak a szavazatai alapján ítélték oda.

A 25 éves Vjahireva egyaránt tagja volt a 2016-ban olimpiai aranyérmes, a 2018-as Európa-bajnokságon ezüstérmes és a tavalyi világbajnokságon bronzérmes orosz válogatottnak. A riói ötkarikás játékokon ugyanúgy a torna legértékesebb játékosának választották, mint a két évvel ezelőtti Eb-n, a tavalyi vb-n pedig bekerült az All-Star csapatba. Amellett ötszörös orosz bajnoknak vallhatja magát.

Hirdetés

„Természetesen örülök, hogy én lettem a legértékesebb orosz női kézilabdázó, amiatt viszont furcsa érzések kavarognak bennem, hogy a szezont idő előtt lefújták” – idézte az orosz szövetség honlapja Vjahirjevát. – „Jobban rászolgáltam volna a címre, ha végigjátszottuk volna a bajnokságot. Ami a játékomat illeti, röviden azt mondom: mindig lehetsz még jobb.”

Az orosz szövetség április 25-én nyilvánította befejezettnek a bajnokságot a koronavírus-járvány miatt. Az addigi eredmények alapján a nőknél a Rosztov-Dont hirdették győztesnek.

Eredeti cikk

Comments are closed.