MK: Kicsit a Liverpool játéka jutott eszembe – Pisont

2020.05.27.
Comments off
48 Views

A Budapest Honvéd jutott be a Magyar Kupa döntőjébe, miután a visszavágón sem tudtak gólt rúgni a csapatok sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban. A tizenegyeseknél a Honvéd célzott jobban, így ő léphet pályára a Mezőkövesd ellen a döntőben, szintén a Puskás Arénában. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

Hirdetés

A Budapest Honvéd trénere, Pisont István az első mérkőzés fontos tanulságairól beszélt.

„Arra törekedtünk szakmailag, hogy ne hagyjuk meg nekik azokat a területeket, amiket az első mérkőzésen. Kicsit nekem a Liverpool játéka jutott eszembe, az MTK hasonló módon használja ki gyors emberei adottságait, a három támadó próbálja az üres területeket befutni, és nekünk ezt kellett megakadályoznunk egy olyan felállással a belső tengelyben, hogy az indítások ne születhessenek meg.”

Az MTK vezetőedzője, Michael Boris szerint tizenegyespárbajban kikapni mindig fájó.

„A kupasorozatban ráadásul egyetlen gólt sem kaptunk, ez még nehezebbé teszi a kiesést a játékosoknak, a stábnak és szurkolóinknak. Az első mérkőzésen nagyon sok lehetőségünk volt, ezekkel nem éltünk, így jutottunk el a szétlövésig, amelyben veszítettünk.”

A Honvéd öltözőjében mindenki ugrált, de Uzoma táncolt

MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ
VISSZAVÁGÓ 
Budapest Honvéd–MTK (NB II) 0–0 – 11-esekkel 5–4
Budapest, Puskás Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Solymosi
Bp. Honvéd: Tujvel – Mezgrani, Lovric, Batik, Uzoma – Nagy G. (Szendrei, a szünetben), Hidi – Gazdag (Ikenne-King, 108.), Lanzafame (Kamber, 80.), Kesztyűs (Kukoc, 90+2.) – George (László D., 55.; Moutari, 90+2.). Mb. vezetőedző: Pisont István 
MTK: Varga B. – Fülöp N. (Baki, 95.), Katona Máté (Kanta J., 115.), Varju, Pintér Á. – Mezei (Nagy Zs., 95.), Palincsár (Bognár I., 54.), Cseke – Prosser, Lencse (Bíró, 72.), Schön (Gera D., 72.). Vezetőedző: Michael Boris
Továbbjutott: a Budapest Honvéd, 0–0-s összesítéssel, 11-esekkel (5–4)

Eredeti cikk

Comments are closed.