Az MK-döntőst fogadja a Diósgyőr: “Miért kellene félnünk? Nekünk is jó csapatunk van!”

2020.05.27.
Comments off
57 Views

Önbizalommal teli Mezőkövesd Zsóry FC-t fogad hétvégén a Diósgyőri VTK, miután Kuttor Attila vezetőedző csapata kedden bejutott a Magyar Kupa-döntőbe. A borsodi piros-fehéreknek az újraindulást követően ez lesz az első mérkőzésük, Iszlai Bence pedig bízik benne, hogy ott folytatják, ahol abbahagyték, és továbbra is sikeresen fognak szerepelni.

– Hazai pályán győzelmet várok, igaz ezúttal a hazai pályát idézőjelbe kell tenni a nézők hiánya miatt. Mert Diósgyőrben a hazai pálya előnyét nem a jól ismert öltöző vagy a tökéletes gyep jelenti, hanem a közönség által teremtett hangulat.

Az tesz nyomást az ellenfélre, esetleg a játékvezetőre, minket pedig a szurkolók hajtanak bele a győzelembe.

Most egyedül kell átlendülni a holtpontokon – mondta Iszlai, majd a Vidi-Kövesd Magyar Kupa-elődöntővel kapcsolatban elmondta, hogy nézte a mérkőzést és gratulált is a borsodi vetélytársnak. –Egyrészt szurkoltam a korábbi csapattársaimnak, másrészt nekünk kedvezőbb, hogy nem csak ellenünk, hanem párhuzamosan a kupadöntőre is készülnek. Szerintem még ők sem tudják, milyen felállásban érkeznek, de abban biztos vagyok, a kupagyőzelem mellett bajnoki érmet is szeretnének. Sok jó futballista alkotja a mezőkövesdi keretet, minden posztra két minőségi játékossal rendelkeznek, akik jól megvalósítják a stáb által elképzelt játékot. Nem véletlenül állnak a tabella harmadik helyén a bajnokságban is. Jó csapat a Mezőkövesd, de miért kellene félnünk? Nekünk is jó csapatunk van!

A bajnokság őszi idényében a DVTK idegenben győzött 1-0-ra, Iszlai azonban figyelmeztet, nemcsak egy másik mérkőzés lesz, hanem szinte teljesen új bajnokság kezdődik szombaton.

– Bár mindenki rendelkezik több-kevesebb ponttal, de ebből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Tavaly egy küzdelmes mérkőzésen győztünk, most is elégedett leszek, ha a 90. percben lőjük a győztes gólt – tette hozzá a középpályás a DVTK klubhonlapján.

Eredeti cikk

Comments are closed.